Özellikle ABD ve Avrupa’da kullanılan bentonit kil Türkiye'de de popüler hale geldi. Detoks etkisiyle ön plana çıkan bu kilin sağlığa birçok faydası bulunuyor. Özelliklerini keşfedenlerin mutlaka rutinine eklediği bentonit kilin insan sağlığına tahmin edilenden çok daha fazla olumlu etkisi bulunuyor.

Sıcak çarpmasından korunma yolları neler Sıcak çarpmasından korunma yolları neler

Bentonit kil nedir? Ne işe yarar?

Volkanik kil olan bentonit kil bakteriyel ve toksik maddeleri vücut dışına atıyor. Bu nedenle doğal detoks olarak ön plana çıkıyor.

İçeriğindeki kalsiyum, magnezyum, silis, sodyum, bakır, demir ve potasyum gibi bazı mineraller de metabolizmayı ve dolayısıyla cildi besleyerek çeşitli sorunların azaltılmasına yardımcı oluyor.

Ağız yoluyla alınan bentonit kil,  zararlı patojenlerin  kan dolaşımına karışmasını engeller ve vücuttan atılımını kolaylaştırır. Aynı zamanda  kapsül şeklinde alınan bentonit kil, kolon temizliği, mide rahatsızlıklarının giderilmesi, mineral takviyesi ve detoks etkisi oluşturur.

 Cilt maskesi, kil lapası, kil banyosu, saç maskesi ve diş macunu şeklinde de kullanılabilen bentonit kil, temizleme görevi görür.

Öte yandan pH seviyesi 9’un üzerinde olan kil, vücudun asitlik seviyesini de dengeler,  kan akışını ve oksijen seviyesini arttırarak vücudu canlandırır. Hücre onarım hızını da arttırır. Probiyotiklerin artışına katkıda bulunur.

Editör: Sena ERDOĞAN