Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım, Almatı’da gerçekleştirilen 19. Toplantı’da Türk Dünyası’nın geleceğine dair kritik mesajlar verdi. Ortak tarih ve değerlerden aldığı güçle geleceğe yürüyen Türk Dünyası’nın birlik ve beraberliğinin, bu tür buluşmalarla daha da pekişmesi temenni edildi.
"Geleceği Belirleyenler Dijital Dönüşümde Başarılı Olanlardır"
Dünyanın büyük bir dönüşümden geçtiğini belirten Binali Yıldırım, ülkelerin gelecekte belirleyici konumlarda yer alabilmesi için dijital dönüşüm, inovasyon ve yapay zeka gibi kritik başlıklarda muvaffakiyet sağlaması gerektiğinin altını çizdi. Ekonomiden ulaştırmaya, gümrükten haberleşme teknolojilerine kadar geniş bir spektrumda, Türk Dünyası’nı çağın getirdiği enstrümanlarla daha ileriye taşıma gayreti içinde olduklarını ifade etti.
"Siber Güvenlik, Zihinlerin ve Değerlerin Korunmasıdır"
Teknolojik gelişmelerin kültürel yansımalarına da dikkat çeken Yıldırım, dildeki sığlaşma ve iletişimin emojilere indirgenmesi gibi sessiz dönüşümlerin medeniyet tasavvurunu ilgilendiren stratejik bir mesele olduğunu vurguladı. Yıldırım, bu bağlamda siber güvenliğin yalnızca sistemlerin korunması değil, aynı zamanda zihinlerin ve değerlerin muhafaza edilmesi anlamına geldiğini belirtti.
Aksakallar Konseyi’nin, teknolojiyi medeniyetin hizmetinde tutacak ahlaki ve kültürel pusulayı temsil ettiği için bu sürecin doğal himaye merci olduğunu ifade eden Binali Yıldırım, Kazakistan Aksakalı İkram Adyrbek’e ev sahipliği için teşekkürlerini iletti.


