Saç rengi konusunda buğday tenli kadınlar istedikleri her rengi deneyebilir ve cilt alt tonlarına uygun rengi kolaylıkla keşfedebilirler. Ten renkleri dolayısıyla birçok rengi buğday tenliler kullanabilirler. Ancak elbette ki bazı renkler bilhassa buğday tene çok daha fazla yakışıyor.

İşte buğdaylı tenli kadınlara yakışan saç renkleri ve seçim yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar…

Kahverengi 
Kahve saç renkleri buğday tenlilere en çok yakışan renklerin başında geliyor. Söz konusu saç ve makyaj olduğunda yumuşak geçişler önem kazanır.  Bu nedenle özellikle açık buğday tenlilere sütlü kahve çok yakışıyor. Bunun yanında buğday tenliler kahverenginin kumrala yakın tonları ile “çikolata”, “fındık kabuğu” ve kahvenin kızıla çalan tonlarını da tercih edebilirler.

Sarı 
Buğday tene sarı saç en yakışan saç renklerinden biri! Saf sarı ve platin sarısı açık buğday tenle uyumluyken koyu buğday tenle uyumsuz olabilir. Ancak bal rengi, küllü sarı koyu buğday tene yakışan renkler arasında yer alıyor. Özellikle sıcak sarı saç renkleri buğday tenlilere çok yakışıyor. Soğuk sarı ve platin sarısı yerine sıcak sarı veya altın sarısı tonlar da tercih edebilir.

Tek dokunuş yerle bir etmeye yetti! Tek dokunuş yerle bir etmeye yetti!

Kızıl
Kızıl, kahverengi ile kırmızı arasında bir renktir ve canlılık verir. Tüm kızıl tonları buğday ten rengiyle uyumludur. Özellikle parlak  ve böğürtlen kızılı tercih edilebilir.

Ekstra Küllü Kumral
Soğuk, küllü yansımalara sahip kumral saç rengi buğday tene olduğundan daha da aydınlık bir görüntü verir.

Tarçın Bakırı
Bakır saç rengi buğday teni daha canlı gösterir.
 

Editör: Sena ERDOĞAN