Antik Kentte iki boğa başı bulundu Antik Kentte iki boğa başı bulundu

Bulaşık makinelerinden alınan verim zamanla düşer.  Bulaşık makinelerinde sıklıkla yiyecek parçacıkları, yağ ve sabun artıkları birikir. Düzenli olarak temizlenmeyen bulaşık makineleri İlk gün ki kadar iyi performans sergileyemeyebilir. Genellikle bulaşıklarda kalıntı ve su izi bırakır. Peki, bulaşık makineleri nasıl parlatılır? Düzenli temizlikten kasıt nedir?

Deterjan Gözü

Deterjan gözünü temizlemek için ılık su ve yumuşak bir fırça kullanın. Bir kase içinde ılık su hazırlayın ve fırçayı bu suya batırarak deterjan gözünü içeriden dışarıya doğru temizleyin. Fırça yerine diş fırçası da kullanabilirsiniz. 

Eğer deterjan gözünde kireç birikimi varsa, bir miktar sirkeyi deterjan gözüne döküp bir süre bekletebilirsiniz. 

Bulaşık Makinesi Filtresi Nasıl Temizlenir?

Bulaşık makinelerinde temizlenmesi gereken en önemli yer filtre denilebilir. Ancak filtre temizlenirken makinenin fişinin çekilmesi gerekir. Kullanım kılavuzunda yazan şekilde filtreleri çıkardıktan sonra fırça yardımıyla hafif sıcak suyla temizliği yapabilirsiniz.  Öte yandan sirke ve karbonat filtre temizliğinde sıkça kullanılır, en etkili yöntemler arasında yer alır.

 Pervane Nasıl Temizlenir?

Kireçlenmeye en müsait parçalardan bir olan pervaneler temizlenirken yine fişi çekmek gerekir. Sirke, karbonat, bulaşık deterjanı gibi ürünlerle sıcak su ile pevaneler temizlenebilir. 

Editör: Sena ERDOĞAN