Haber: Adem KÜÇÜKKAYA

Erincan Beytahtı Mesire Alanı Çardaklı deresinde ıslah çalışmaları aralıksız devam ediyor

Konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Erzincan’da yaptığı yatırımlarla Erzincan Erzincan’ın mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Erzincan’da son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

Türkiye diri fay hattı haritası güncellendi! Türkiye diri fay hattı haritası güncellendi!

Erzincan ilimizde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü olarak Baraj, Gölet ve Sulama tesislerinin yanı sıra Islah çalışmalarıyla da çiftçilerimizi desteklemeye devam ediyoruz.”

Erzincan’da yapımı devam eden Erzincan Beytahtı Mesire Alanı Çardaklı Deresinde Islah çalışma işi hakkında yazılı açıklamada bulunan DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca;’ İş kapsamında toplamda Çardaklı deresinde 2 bin metre tahkimatsız sedde, Karasu nehrinde bin 350 metre taş tahkimatlı sedde yapım işi devam etmektedir.Bu yıl itibariyle 3 bin 350 metre sedde’nin oluşturulmuş, bin metrelik kısımda taş tahkimat yapılmış olup;taş tahkimat işi devam etmektedir. Erzincan Beytahtı Mesire Alanı Çardaklı Deresinde Islah çalışmasında fiziki olarak % 78gerçekleşme sağlanmış olup, çalışmaların2022 yılı Aralık ayı sonunda tamamlanması hedeflenmektedir. ’dedi.

Editör: Doğu Gazetesi