Erzincan Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Demir Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 102. Yıl dönümü ve 23 Nisan Ulasal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 

Milli egemenliğimizin ve bağımsızlığımızın sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, Mustafa Kemal Atatürk’ün başkanlığında 23 Nisan 1920 tarihinde kurulmuştur. Bu tarihten itibaren milletimiz kendi kaderini kendi belirlemiş, ülkemiz tüm güçlükleri aşan milli bir iradeyle, dünyanın saygın ülkeleri arasındaki yerini almıştır.

Anayasamızın 10. Maddesinde yer alan “ Herkes, dil ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayrım gözetmeksizin kanun önünde eşittir“ ilkesi bütün yurttaşlarımızı milli iradenin ortak paydası olarak kabul etmektedir. Bu iradenin merkezi ise TBMM dir. Bundan dolayıdır ki Yurttaşlarımızın hak ve özgürlüklerini korumak, demokratik, laik sosyal hukuk devletini geliştirmek ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak TBMM’nin görevidir.

Emperyalizme geçit vermeyerek özgürlüğüne kavuşan milletimiz, kanıyla canıyla elde ettiği egemenliğin simgesi Meclisimizin kuruluş günü bizzat Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilmiştir.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 102. Yılında başta devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milletimizin bağımsızlığı ve özgürlüğü için canını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyor  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği her çocuğun yüzünün güldüğü  özgür ve adil bir Türkiye diliyorum dedi.  

Editör: Doğu Gazetesi