Kek Kalıbı Satın Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Tercih edeceğiniz kek kalıbını uzun vadeli, verimli şekilde kullanabilmeniz için doğru bir seçim yapmalısınız. Özellikle de sık sık mutfağa giren ve hamur işleri ile arası iyi olan biriyseniz sizin için kek kalıbı çok önemli bir yere sahip demektir. O zaman gelin bir kek kalıbı satın alırken dikkat etmeniz gereken detaylar nelermiş bakalım…

Ne Tür Kek Kalıbı Çeşitleri Vardır?

Kek kalıplarının birkaç çeşidi vardır. Orta kısmı borulu olan yuvarlak kek kalıpları klasik ve en temel modeldir. Bu kek kalıplarının yanında baton modeller de vardır. Baton kek kalıpları ince ve uzun bir tasarıma sahiptir. Dilerseniz kenarları tırtıklı görünüme sahip olan, ortası boş tart kalıplarını tercih ederek soslu tarifler deneyebilirsiniz. Kelepçeli kek kalıplarının ise kenarları açılıp kapanarak kullanılır. Kelepçeli kek kalıpları pandispanya için en çok tercih edilen modellerden biridir.

En Iyi Kek Kalibi 4

Materyal

Kek kalıplarının her biri farklı materyaller ile üretilir. Kek kalıbının hangi materyalden üretilmiş olduğu ve iç yüzey özellikleri sizin için satın alma noktasında yol gösterici olabilir.

Seramik Kek Kalıbı

Seramik kek kalıpları ile enfes ve yumuşacık kekler pişirebilirsiniz. Uzun ömürlü ve sağlıklı bir kullanım sunan seramik kek kalıplarının temizliği de son derece pratiktir. Fırından çıkarmış olduğunuz kek seramik kalıp içerisinde biraz geç soğuyacaktır. Buna dikkat etmelisiniz! Seramik kek kalıpları ile iyi pişen ve dokulu bir kek elde edebilirsiniz ama kekiniz çok fazla kabarmak yerine daha yayvan bir görünüme sahip olur. Ayrıca seramik kek kalıpları dikkatli kullanım gerektirir ve kırılmaya müsaittir.

BİM'e Aile Tipi/Verandalı/Çift Katmanlı Çadır, Kamp Sandalyesi Çeşitleri, Kamp Yemek Seti, Hamak geliyor! BİM'e Aile Tipi/Verandalı/Çift Katmanlı Çadır, Kamp Sandalyesi Çeşitleri, Kamp Yemek Seti, Hamak geliyor!

Demir Döküm Kek Kalıbı

Demir döküm kek kalıpları şahane lezzete sahip kekler hazırlamanız için elverişli ürünlerdir. Biraz geç ısınmaları nedeniyle kekinizin pişme süresi uzayabilir. Ancak içi mükemmel şekilde pişmiş ve kabarmış kekler demir döküm kek kalıpları ile bir hayal değil! Eğer kıvamı istediğiniz gibi olan, içi biraz nemli olan kekler elde etmek istiyorsanız ısıyı eşit şekilde dağıtan döküm kek kalıpları size göre. Ayrıca döküm kek kalıpları da seramik olanlar gibi geç soğuyor ve keki çıkarmak için uzun süre beklemeniz gerekiyor.

Granit Kek Kalıbı

Granit kek kalıpları hem hafif hem de pratik bir kullanıma sahiptir. Birbirinden farklı modelleri ile mutfak severlerin tercihleri arasında yer alan granit kek kalıpları yanma yapışma yapmadığı için sıklıkla tercih edilir. Ancak yine de pişirme işleminden önce kalıbın yağlanmasında fayda var!

Cam Kek Kalıbı

Eğer ” ben en sağlıklı tercihi yapmak istiyorum” derseniz cam kek kalıpları arasından seçim yapmanız gerekecek. Sağlık için zararsız olan ve ısıyı çok iyi ileten cam kek kalıpları ile kısa sürede lezzetli kekler hazırlayabilirsiniz. Ancak cam kalıplarda kekin yapışma olasılığı yüksektir. Bu nedenle tabana yağlı kağıt serebilir ya da bol şekilde her yerini katı yağ ile yağlayabilirsiniz. Böylece kekiniz hem lezzetli olur hem de yapışmaz. Cam kek kalıpları da kırılmaya müsait olduğu için dikkatli kullanım gerektirir.

Silikon Kek Kalıbı

Silikon kek kalıplarının hammaddesi silis kumunun ileri teknoloji ile sıvı hale getirilmiş halidir. Kalıplar hazırlanırken LSR yani sıvı silikon kullanılır. Esnek ve pratik olan silikon kek kalıpları özellikle muffin yapımında sıklıkla tercih edilir. Minik ve birbirinden yumuşak kekler hazırlamak istediğinizde silikon kek kalıplarını tercih edebilirsiniz. Isıyı eşit şekilde dağıtan ve hızlı bir pişirme sağlayan silikon kek kalıpları sayesinde aynı büyüklükte birçok muffin elde edebilirsiniz.

Emsan Griss One&Four Gold Kek Kalıbı

Emsan Griss One&Four Gold Kek Kalıbı ürün resmi

Emsan Griss One&Four Gold Kek Kalıbı ile minik ve süslü kekler hazırlayabilirsiniz. 5çaylarınızıgörsel bir şölene çevirmek isterseniz bu kek kalıbını tercih edebilirsiniz. 4 modelli olan bu kek kalıbı ile porsiyonluk tarifler hazırlamak mümkündür. Yanmaz ve yapışmaz bir iç yüzeye sahip olan Emsan Griss One&Four Gold Kek Kalıbı sağlıklı bir kullanım sunar. Alüminyum döküm gövde özelliğine sahip olan bu kek kalıbı granit efektli, quantanium 3 kat yanmaz ve yapışmaz yapıdadır. Çizilmelere karşı dayanıklı yapısı ve seramik iç yüzeyi sayesinde pratik ve rahat bir kullanım sunar.

Kullanan kişilerin yorumlarına baktığımızda bu ürünün çok işlevsel olduğunu gördük. Çünkü aynı anda farklı tarifleri bir arada pişirme imkanı sunuyor. Hazırlanan sade kek hamuru 4’e bölünerek karışıma istenilen malzeme eklenebiliyor. Böylece tek seferde 4 çeşit kek pişirmek de mümkün hale geliyor. Asla yapışma yapmayan ve lezzetli kekler pişirmenize olanak sunan bu kek kalıbı fiyatının hakkını veren bir ürün.

Narkalıp Ayarlanabilir Yuvarlak Kek Kalıbı

Narkalıp Ayarlanabilir Yuvarlak Kek Kalıbı ürün resmi

Narkalıp Ayarlanabilir Yuvarlak Kek Kalıbı size 16 cm’den 30 cm’e kadar büyüklükte kek pişirme olanağı sunuyor. Bu kek kalıbını tercih ederek her defasında kişi sayısına göre dilediğiniz büyüklükte pandispanyalar hazırlayabilirsiniz. Yan kısmında yer alan ayarlanabilir kelepçeleri sayesinde büyüyüp küçülebilen Narkalıp Ayarlanabilir Yuvarlak Kek Kalıbı düz ve pürüzsüz kenarları sayesinde kekin düzgün görünmesini sağlıyor.

Kullanan kişilerin çok beğendiği ve kaliteli olarak gördüğü bu kek kalıbı sağlam görüntüsüyle dikkat çekiyor. Kalıbı deneyen ve almak isteyenlere tavsiye edenler bir hayli fazla. Ürünün kenarları biraz keskin olduğu için kullanırken dikkat etmek gerekiyor. Malzemenin çok ince ya da kalın olmaması da kullananlar tarafından beğenilen bir nokta. Ayrıca kalıbın alt kısmı boş olduğu için taban kısmından ayrıma gibi bir işleme de gerek kalmıyor. Pratik bir kullanım sunan Narkalıp Ayarlanabilir Yuvarlak Kek Kalıbı fiyat olarak da uygun.

KAISER Klasik Kek Kalıbı Seti 4 Parça

KAISER Klasik Kek Kalıbı Seti 4 Parça ürün resmi

KAISER Klasik Kek Kalıbı Seti ile mutfakta birbirinden farklı tarifler deneyebilirsiniz. 4 parçadan oluşan bu sete; tart, baton, kelepçeli kalıplar dahildir. Kelepçeli olan kek kalıbının üzerine borulu, yuvarlak parça yerleştirilebilir. Kelepçeli kalıp bu sayede klasik bir dilimli kek kalbına dönüşür. Yapışmaz yüzeye sahip olan bu kek kalıbı seti kolay temizlenebilir olma özelliğine de sahiptir.

Yüzlerce kişinin tercihi olan bu kek kalıbı seti performans açısından oldukça başarılı. Performansına göre normal bir fiyata sahip olan KAISER Klasik Kek Kalıbı Seti yapışma yapmıyor ve beklentiyi karşılıyor.

Ballarini Kek Kalıbı

Ballarini Kek Kalıbı ürün resmi

Ballarini Kek Kalıbı yuvarlak ve borulu olan klasik modelde bir üründür. İç yüzeyinde 3’lü yanmaz ve yapışmaz kaplama vardır. 23 cm’lik bir çapa sahip olan bu kek kalıbı günlük ihtiyaca cevap verebilecek kapasitededir. Alüminyum malzemeden üretilmiş olması da uzun yıllar gönül rahatlığı ile kullanılabileceğinin göstergesidir. Bir İtalyan markası olan Ballarini ile birbirinden lezzetli kekler hazırlayabilirsiniz. PFOA içermeyen bu kek kalıbı sağlığa zararsız ve güvenli bir kullanım sunar.

Kullanan kişilerin çok kaliteli olduğunu söylediği bu kek kalıbı ile her yeri eşit şekilde pişmiş ve kabarmış kekler hazırlayabilirsiniz. Kullananlar bu kek kalıbının yapışma ve yanma yapmadığını söylüyor. Pişen kek Ballarini Kek Kalıbı içerisinden kolayca çıkıyor ve görünümü de etkileyici oluyor. Performansına göre de normal bir fiyata sahip.

Karaca Magna Rosegold Döküm Granit Kek Kalıbı

Karaca Magna Rosegold Döküm Granit Kek Kalıbı ürün resmi

Karaca Magna Rosegold Döküm Granit Kek Kalıbı yanmaz ve yapışmaz özelik taşıyan bir üründür. Döküm granit malzemeden üretilen bu kek kalıbı kolay temizlenebilme özelliğine sahiptir. Keklerin görünümüne bambaşka bir hava katan bu kek kalıbı ile birbirinden şık ve iştah açıcı sunumlar hazırlanabilir. 22 cm çapında olan Karaca Magna Rosegold Döküm Granit Kek Kalıbı kahverengi ve rose gold renk seçeneklerine sahiptir.

Kullanan kişilerin beğenisini toplayan Karaca Magna Rosegold Döküm Granit Kek Kalıbı biraz yüksek fiyatlı. Ancak tasarımı ve performansı ele alındığında fiyatının hakkını veren bir kek kalıbı diyebiliriz.

Eda Granit Döküm Kek Kalıbı Sık Dilimli 26 cm

Eda Granit Döküm Kek Kalıbı Sık Dilimli 26 cm ürün resmi

Eda Granit döküm Kek Kalıbı alüminyum döküm ve sağlam bir üründür. Keklerin yapışmadan kolayca kalıptan çıkması bu ürün ile mümkündür. Klasik borulu ve dilimli tasarımı sayesinde pratik bir kullanım sunan Eda Granit döküm Kek Kalıbı krem rengi ile de şık bir görünüme sahiptir.

Kalıbı kullanan kişilere göre bu ürün bilindik ve pahalı markaların modelleri ile aynı peformansa sahip. Sağlamlığı ve ağır olması da kaliteli olduğunun bir göstergesi. Fiyatı ise kalitesine göre normal.

Paşabahçe Borcam Baton Kek Kalıbı

Paşabahçe Borcam MIDI Baton Kek Kalıbı - 1120 cc : Amazon.com.tr: Mutfak

Paşabahçe Borcam Baton Kek Kalıbı ile kek, ekmek gibi tariflerinizi sağlıkla hazırlayabilirsiniz. Yumuşak köşeleri ve yan kısımlarında yer alan tutma çıkıntıları ile pratik bir kullanım sunan Paşabahçe Borcam Baton Kek Kalıbı uzun ömürlü ve sağlam bir üründür.Paşabahçe Borcam Baton Kek Kalıbı uygun fiyatı ve estetik görünümü ile mutfaktaki temel malzemeleriniz arasında yer alabilir. Uygun bir fiyatı bulunan bu kek kalıbı sağlıklı ve bütçe dostu bir baton kek kalıbı arayışında olanlar için ideal.

Emsan Griss Hardstone Gri Döküm Kek Kalıbı 24 cm

Emsan Griss Hardstone Gri Döküm Kek Kalıbı 24 cm ürün resmi

Emsan Griss Hardstone Gri Döküm Kek Kalıbı 24 cm’lik çapı, kalabalık ailelere uygun genişliği ve şık tasarımı ile dikkat çeker. Pembe, gold, mor ve gri renk seçenekleri ile ön planda olan bu kek kalıbı modeli, ince dilimli tasarıma sahiptir. Ürünün iç yüzeyi yanmaz ve yapışmaz özellik taşır. Kekin kalıptan pratik şekilde çıkması için kullanışlı bir ürün olan Emsan Griss Hardstone Gri Döküm Kek Kalıbı temizlik konusunda sizi yormaz. Bulaşık makinesinde yıkanabilme özelliğine sahip olan bu kek kalıbı direkt ateş ile temas ettirilemez. Ürünün materyali alüminyum döküm gövde özelliğine sahiptir. Granit efektli bu ürün Quantanium 3 kat kaplama özelliği ile donatılmıştır. Emsan Griss Hardstone Gri Döküm Kek Kalıbı çizilmelere karşı dayanıklı bir yapıdadır. Seramik iç yüzeyi ile yapışmazlık konusunda iyi bir performans sunan Emsan Griss Hardstone Gri Döküm Kek Kalıbı sağlığa zararlı materyal içermez. Bu kek kalıbı ile yuvarlak klasik kek tariflerinizi gönül rahatlığı ile hazırlayabilirsiniz.

Kullanan kişilerin yorumlarına baktığımızda üründen çok memnun kaldıklarını gördüm. Kek kalıptan çıkarken asla yapışma yapmıyor ve şeklinde herhangi bir bozulma meydana gelmiyor. E-ticaret sitelerinde 4,8 olarak puanlanan Emsan Griss Hardstone Gri Döküm Kek Kalıbı fiyat olarak biraz pahalı ancak performansına bakılacak olursa hakkını veriyor diyebiliriz.

Taç 6597 Brownie Döküm Granit Kek Kalıbı

Taç 6597 Brownie Döküm Granit Kek Kalıbı ürün resmi

Taç 6597 Brownie Döküm Granit Kek Kalıbı 29×29 cm’lik ebatı ile kalabalık misafirleriniz için uygun bir üründür. Yanmaz ve yapışmaz iç yüzeyi sayesinde kekin kolayca kalıptan çıkmasını sağlar. Granit döküm malzemeden yapılan bu kek kalıbı ile 16 dilim brownie kek dilimi elde edebilirsiniz. Elde edilen kare dilimler isteğe göre süslenerek servis yapılabilir. Kare dilimlerin orta kısmı boş kalır ve bu kısma istenilen akışkan malzeme doldurulabilir. Krema, çikolata sosu, meyveli soslar dilimlerin içini lezzetli hale getirebilir.

Kullanan kişilerin yorumlarını incelediğimizde bu ürünün çok beğenildiğini gördük. Eğer pastanedeki pastaları aratmayan lezzetler hazırlamak istiyorsanız bu kek kalıbı tam size göre. İçi dolgulu ve görsel şölen sunan kekler hazırlamanızı sağlayan Taç 6597 Brownie Döküm Granit Kek Kalıbı misafir ağırlamayı daha keyifli hale getiriyor. Bu kek kalıbının fiyatı yüksek ama işlevselliğini göz önünde bulundurursak hakkını veriyor.

Karaca Black Gold 26 cm Kelepçeli Kek Kalıbı

Karaca Black Gold 26 cm Kelepçeli Kek Kalıbı ürün resmi

Karaca Black Gold 26 cm Kelepçeli Kek Kalıbı, evde pasta ve kek yapımı için ideal bir seçim olarak öne çıkıyor. Alüminyum malzemeden üretilen bu kalıbın kullanım kolaylığı, kek ve pastaların kolayca çıkarılabilmesini sağlıyor. Ölçüsü, aile boyu veya orta ölçekli doğum günleri için yeterli büyüklükte olup, hem de mikrodalga kullanımına uygun olmasıyla kullanışlı bir mutfak aracıdır. Alüminyum malzemeden üretildiği için bulaşık makinesinde yıkamaya uygun değildir. Fiyatı uygun olan bu ürün için fiyatının üzerinde bir kalite beklememek gerekir. Oldukça ince ve hafif bir malzemeye sahip olsa da tam bir fiyat/performans ürünü denilebilir.

Nehir Papatya Alüminyum Döküm Tart Kalıbı

Nehir Papatya Alüminyum Döküm Tart Kalıbı ürün resmi

Nehir Papatya Alüminyum Döküm Tart Kalıbı bordo rengi ve şık tasarımı ile dikkat çeker. Modelin tasarımı bir papatyayı andıracak şekilde yapılmıştır. Yanmaz ve yapışmaz özellik taşıyan bu kalıp ile lezzetli tart ve kek tarifleri hazırlanabilir. Kek kalıptan çıkıp ters çevirildiğinde orta kısmında bir boşluk oluşacaktır. Bu boşluk muhallebi, sos ya da meyveler ile süslenebilir. Böylece kek daha iştah açıcı ve zengin bir görünüme kavuşur.

Kullanan kişilerin yorumlarını incelediğimizde ürünün beklentiyi karşılayan bir kaliteye sahip olduğunu gördük. Yanma ve yapışma yapmayan iç yüzeyi sayesinde lezzetli ve kabaran kekler hazırlamak mümkün. Kalıp model itibari ile de birçok farklı tarif hazırlama konusunda elverişli. Bu da kullanan kişiler tarafından beğenilen bir özelliği. Fiyatı da performansına göre uygun.

Schafer Ariana 3’lü Granit İç Yüzeyli Kek Kalıbı Seti

Schafer Ariana 3’lü Granit İç Yüzeyli Kek Kalıbı Seti ürün resmi

Schafer Ariana 3’lü Granit İç Yüzeyli Kek Kalıbı Seti içerisinde; baton, göbekli ve kelepçeli kek kalıpları bulunur. Göbekli kek kalıbı klasik kek tariflerinizi pişirmeniz için ideal şekilde tasarlanmıştır. İri dilimli görünüme sahip olan bu kek kalıbı ile porsiyon ayarlamaları da kolaylıkla yapılabilir ve 25 cm çapa sahiptir. Kelepçeli kek kalıbı ise pandispanya tariflerinizi hazırlamanız için idealdir. 27 cm çapı olan bu kek kalıbı birbirinden lezzetli yaş pastalar pişirmeniz için kullanışlıdır. Baton kek kalıbı da sete dahildir ve çeşitli kek tariflerinizi hazırlamanız için uygun bir üründür. Kalıp 25 cm uzunluğa, 12 cm ene sahiptir. Schafer Ariana 3’lü Granit İç Yüzeyli Kek Kalıbı Seti yapışmaz ve yanmaz granit kaplama iç yüzeye sahiptir. Siyah ve bordo renk seçenekleri ile karşımıza çıkan bu kek kalıbı seti çeşitli tarifler hazırlamanız için elinizin altında tutabileceğiniz bir üründür.

Kullanan kişilerin fiyat-performans ürünü olarak yorumladığı bu kek kalıbı seti beklentiyi karşılama noktasında yeterli. Keklere yapışmayan bu kalıplar boyut olarak da kullananlar tarafından ideal görülmüş. Görünüm itibari ile ağır ve çok kaliteli bir granit hissi vermese de bütçe dostu bir kek kalıbı seti arayışında olanlar için bu ürün ideal bir tercih olabilir.

Editör: Saliha Kara