Hizmet sahası içerisinde kesintisiz enerji hedefinde önemli ilerlemeler kaydeden Aras Elektrik, 2023 yılının 2. yarısında da enerjide sürekliliği sağlıyor. Bölgede 8 aylık süredeki kesinti sayısı ile ilk sırada Ardahan’ın Damal ilçesi olurken; 2. sırada Erzincan’ın Otlukbeli ilçesi; 3. sırada da Erzurum’un Olur ilçesi yer aldı.

Aksun’dan, ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’ mesajı Aksun’dan, ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’ mesajı

Sistem İşletme Koordinatörü Muharrem Kalkan: “Faaliyet alanımızdaki kesintisiz ve sürdürülebilir enerji hedefiyle çalışmalarımıza devam ediyor, dijital dünya dönüşümü kapsamında birçok hizmetimizde dijitalleştiriyoruz. Yaptığımız yatırımlar, projeler, planlamalar sayesinde büyük verileri yorumlayabilen sistemler kullanıyoruz. Bu sayede de elektrik kesinti sürelerinde ciddi oranda düşüş sağlıyoruz. SCADA sistemi ile şebekemizin ölçüm, izleme, kumanda faaliyetlerinin 7/24 kontrolünü gerçekleştiriyoruz. Saha çalışanlarımızla, kesintilere kısa sürede müdahale ederek, kesintilerin çözülmesi noktasında müşterilerimize mağduriyet yaşatmamak için var gücümüzle çalışıyoruz.” dedi.

Elektrik şebekesinin en önemli ihtiyaçlarından birinin de bakım çalışmaları olduğuna vurgu yapan Kalkan: “Enerji nakil hatlarının bakımı çok dikkatli ve yüksek tedbir getiren çalışmalardır. Biz de envanterimize dahil ettiğimiz, gelişmiş kamera sistemlerine sahip İnsansız Hava Aracı (Drone) ile hatlarımızın bakım ve kontrollerini uzaktan güvenli bir şekilde yapıyoruz. Dronelar ile yaptığımız bakım çalışmaları sayesinde daha kısa sürede enerji nakil hatlarında oluşabilecek arızaları öngörerek, elektrik kesintilerinin önüne geçiyoruz. Ayrıca dronelar bize, yüksek çözünürlükleriyle, kilometrelerce uzunluktaki nakil hatlarının fotoğraflama ve video çekimlerinin kısa sürede daha detaylı görüntülenebilmesinin fırsatını sunuyor. Bütün bu veriler sayesinde de neredeyse hiç kesinti yaşanmayan bölgelerle karşılaşıyoruz. Bu da bizi oldukça mutlu ediyor.” ifadelerini kullandı.

Editör: Saliha Kara