Vali Makas mesajında şu ifadelere yer verdi; “İnsanların dinlenme, gezme, ziyaret etme, farklı aktiviteler yapma, farklı kültürleri ve farklı insanları tanıma gibi gereksinimlerine cevap veren turizm, ulusal ve uluslararası düzeyde kazandığı dev boyutlarıyla istihdam yaratan, gelir oluşturan, sosyal ve kültürel hayatı zenginleştiren ve ülkelerin gelişmesinde önemli yeri bulunanbir sektördür. 

Ülkemiz, doğal güzellikleriyle, tarihsel birikimiyle, kültürel zenginlikleriyle ve dört mevsimin yaşandığı iklim koşullarıyla eşsiz bir turizm cennetidir.Her şehrin mutlaka kendine özgü karakteristik özellikleri, tarihi, doğal ve kültürel zenginlikleri vardır ama Erzincan’ımız hakiki anlamda turizm için büyük bir potansiyel barındırmaktadır. 

Erzincan; Mama Hatun Kervansarayı ve Türbesi, Kemah Kalesi, Kemaliye Evleri ve Altıntepe Şehir kalıntıları başta olmak üzere turizm açısından önem arz eden birçok tarihi mekâna ev sahipliği yapmaktadır. Girlevik Şelalesi, Dumanlı Yaylası, Karanlık Kanyon gibi pek çok doğal güzellikleri, birbirinden lezzetli yöresel yemekleri ve özellikle devletimiz tarafından büyük bir yatırım neticesinde hizmete açılan Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizm Merkezi, turizm açısından ne kadar zengin bir potansiyele sahip olduğumuzu göstermektedir. Kayak, Snowboard, Yamaç Paraşütü, Off-Road, Rafting, Basejump, Dağ Bisikleti, Kampçılık ve Trekking gibi her mevsim değişik aktivitelerin yapılabildiği Erzincan, adeta doğa sporlarının başkenti konumundadır.

Fenerbahçe'ye Alman hakem Fenerbahçe'ye Alman hakem

Bizlere düşen görev;doğa turizmi, kültür turizmi, inanç turizmi, kış turizmi, dağ ve yayla turizmigibi birçok alanda önemli bir potansiyele sahip güzel şehrimizde bu potansiyeli en üst düzeyde kullanabilmektir. Tarih boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan şehrimizi turizmde hak ettiği noktalara ulaştırmak için kamu, yerel yönetim, özel sektör ve sivil toplum işbirliği ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 

Bu duygu ve düşüncelerle, şehrimizin tanıtımı,her alanda ilerlemesi ve gelişmesi için çalışan, çabalayan herkese teşekkür ediyorum. Erzincan’ımızınen kısa süre içinde turizm alanında arzu ettiğimiz noktalara gelmesi temennisiyle Turizm Haftası’nı kutluyor, bereketli bir sezon olmasını diliyorum.” 

Eyyup TAŞ

Editör: Merve Kiraz