Her ay bir ilçe sivil toplum kuruluşu (STK) ev sahipliğinde düzenlenen kahvaltı programında bir araya gelen STK başkanları ve yöneticileri, geçen ay KEFTUD ev sahipliğinde düzenlenen kahvaltıda platform olarak yola devam etme kararı almış ve Kurucular Kurulunu belirlemişti. Bu ay Kemahlılar Derneği ev sahipliğinde gerçekleşen kahvaltıda ise, Kurucular Kurulu tarafından İcra Kurulu oluşturuldu.

İlginin yoğun olduğu kahvaltı programına, İliç, Kemaliye, Kemah, Refahiye, Tercan ve Çayırlı Derneklerinin başkan ve yöneticileri katılırken, Üzümlü ve Otlukbeli İlçe Dernek Başkanlarının oluşuma destek verdiklerini belirttikleri ve mazeret bildirerek toplantıya katılmadıkları açıklandı.

İstanbul Çengelköy'de bulunan Kemahlılar Derneği Merkezinde düzenlenen kahvaltıya, İliç Dernekler Federasyonu Başkanı Hüseyin Cahit Tatar, Tercan Dernekler Federasyonu Başkanı Rıdvan Budak, Kemahlılar Dernek Başkanı Mehmet Oral, Refahiye Dernek Başkanı Eyüp Ferudun Süngü, Çayırlı Dernek Başkanı Ercan Boybeyi, Kemaliye Folklor Turizm Gençlik Spor Kulübü Derneği (KEFTUD) Başkan Yardımcısı Atilla Garzan, ERT ŞAH TV Yönetim Kurulu Başkanı Şah Rıza Dağ, ERGAB Başkanı Sedat Sevim ve derneklerin yöneticileri katıldı.

Kahvaltıya ev sahipliği yapan Kemahlılar Sosyal Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin faaliyetlerinin anlatıldığı slayt gösterisiyle başlayan toplantıda konuşan Kemahlılar Dernek Başkanı Mehmet Oral, toplantıya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Başkan Mehmet Oral, il ve ilçe STK'larının bir araya gelmesinin ilçelerin ve Erzincan'ın birlik beraberliğine önemli katkılar sunacağını ifade etti.

Erzincan İl ve İlçe Platformu ile İliç Dernekler Federasyonu Başkanı Hüseyin Cahit Tatar da, bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgiler vererek, "İlçe STK'ları olarak, her ay kahvaltılarla bir araya gelme ve bölgemiz ile ilgili istişareler yapıyoruz. Birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyaç duyulan bu günlerde, STK'larımız bu sorumluluğu üstlendiler. Bizlerin tek amacı birlik beraberlik içerisinde ata topraklarımıza hizmet etmektir" dedi.

Toplantıya katılan STK temsilcileri de, her ay düzenlenen kahvaltıların önemine vurgu yaparak, birlik beraberlik mesajları verdiler.

Toplantıda, Platformun Kurucular Kurulu ve İcra Kuruluna Erzincan İl ve İlçe Platformu İcra Kurulu Başkanlığına Hüseyin Cahit Tatar, Başkan Vekilliğine Rıdvan Budak, Genel Sekreterliğe Mehmet Oral, Başkan Yardımcılıklarına Eyüp Feridun Süngü, Murat Akoğlu, Ercan Boybeyi, Şah Rıza Dağ ve Sedat Sevim, Üyeliklere ise Sadrettin Kıran ve Ahmet Akdağ seçildi.

Editör: Doğu Gazetesi