AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, 3. Uluslararası Erzincan Kısa Film Festivaline ilişkin olarak konuşarak hazırlıkların başladığını, başvuruların devam ettiğini duyurdular.

Erzincan Milletvekilleri konuya ilişkin olarak yaptıkları açıklamada: "T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla, Erzincan Medeniyet Sanat ve Turizm Derneği tarafından düzenlenecek olan 3. Uluslararası Erzincan Kısa Film Festivali için hazırlıklar başladı. 19-23 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek ve 5 gün sürecek festival için kısa film başvuruları devam ediyor. Yerli ve yabancı film başvurularında şu ana kadar 200 'e yakın yerli film olmak üzere dünyanın neredeyse her yerinden (ABD 38, İran 110, Brezilya 20, Japonya 12 vb.) toplam 1700'e yakın başvuru alındı.

Ön eleme jurisi tarafından değerlendirme altına alınan filmler içerisinden 24 adet kısa film Ana Juri'ye sunularak 1.2.3.ve Juri Özel Ödülüne layık görülerek ödülleri verilecek. 5 gün sürecek festival kapsamında kısa film gösterimleri, tiyatro gösterileri, seminerler, atölyeler, çizgi film gösterileri ve konserler planlanıyor. Pandemi sürecinde her yerde olduğu gibi sosyal faaliyetlerden ayrı kalan Erzincan halkı, yine pandemi şartları altında düzenlenecek olan bu festivalle yeniden sosyal yaşama merhaba diyecek. T.C. Kültür Ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla düzenlenecek olan festival Erzincan’da sanatın gelenekselleşmesine büyük bir katkı sağlamaya devam edecek.

Açılış ve Kapanış programı Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Prof.Dr.Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi'nde protokol konuşmaları, sinevizyon gösterileri, T.C.Erzincan Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Amatör Çok Sesli Çocuk Korosu Konserleri, Film Müzikleri temalı  Barış Polat Konseri ve kapanış konseri olarak Yeni Türkü sahne alacaklar. 3 gün süreyle, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü EKM TİYATRO Ekibi "Tersine Dünya" isimli oyunla Erzincan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Tiyatro Salonunda, Üniversite ve Belediye Salonlarında Finalist Kısa Film Gösterileri Erzincan Halkı ile buluşacak. İl Müftülüğü Konferans Salonunda Tevfik İnceoğlu Çocuk Tiyatrosu çocuklarla, Juri üyelerinden oluşan gruplar lise ve üniversite salonlarında atölye çalışmaları ile gençlerle buluşacak. 23 Kasım tarihinde sona erecek festival ile Erzincan'da Kısa Film Festivali ,geleneksel hale gelerek ilerleyen yıllarda da devam ettirilecek sanatsal faaliyetlere eklenmiş olacaktır. Erzincan'ı her alanda geliştirmeye devam ediyoruz. Tüm bu hizmetlerde bizlere destek olan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere AK Parti Genel Başkan Vekilimiz Sayın Binali Yıldırım’ın nezdinde Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy'a teşekkür ediyoruz. Erzincan’ımızda kültür ve turizm alanında yürüdüğümüz yolda bizlerle destek olan Erzincan Valimiz Sayın Mehmet Makas’a, AK Parti Erzincan İl Başkanımız Mehmet Cavit Şireci ve Teşkilatına, Kültür ve Turizm İl Müdürümüz Arda Heb ve Kısa Film Festivali projesini yürüten Ferruh Erkan’a ayrıca teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandılar.

Editör: Doğu Gazetesi