Kulüp Başkanı Furkan Yılmaz yaşadıkları dünyaya daha yararlı olmaya çalıştıklarını belirtti. Yılmaz, kulüp üyelerinin gönüllük esasıyla çalıştıklarını, üye sayılarının her geçen gün artığını ve bugüne kadar birçok proje gerçekleştirdiklerini anlattı.
Öğrencilerin ders dışı sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde bulunabilmeleri amacıyla AEGEE KULÜBÜ’NÜ kurduklarını belirten Yılmaz, hem kulüplerinden hem de bugüne kadar yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.
AEGEE KULÜBÜ;1986 yılında Paris’te kurulmuş olup günümüzde 50 farklı ülkede 300’e yakın yerel birime sahiptir. Kulübümüz 18–30 yaş arası gençlerden oluşan bir sivil toplum kuruluşudur. Ekonomik ve siyasi bakımdan tamamen bağımsızdır. Herhangi bir ideoloji ve örgüt içinde değildir. Temel amacı Avrupa sınırları içinde yaşayan gençler arasında iş birliği ve iletişim oluşturmaktır. Gençlerin demokratik katılım ve karar alma süreçlerine etkisini artırmak da ilkelerimizdendir.
AB, AGİT, Avrupa Konseyi, UNESCO kulübümüzü tanımış ve temsil edilmektedir.
Aegee projeleri ve çalışma grupları 4 temel düşüncede yürütülmektedir. Bunlar; kültürel değişim, aktif vatandaşlık, yüksek öğrenim, barış ve duyarlılıktır. 2012 Eylül ayında Budapeşte’de güz agora’sında Erzincan aegee’ye kabul edildi ve şuanda iletişim halindeki aegee olarak devam etmektedir. Aegee – Erzincan, uluslararası projelerle Erzincan’daki gençlerin Avrupa’ya açılan kapısı olmaktadır. Erzincan’ın ilk ve tek uluslararası kulübüdür. Yılda 2 agora ve 1 ebm ile en az üç kez yurtdışı fırsatları vermektedir.
Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz faaliyetler: Budapeşte ve Rheinneckar agorasına gidildi, biri Paris’te diğeri Romanya’da olmak üzere 2 uluslararası AB projesine katılım sağlandı, proje yazma eğitimi verildi, kokteyller düzenlendi, 8 Mart kadınlar günü karanfil ve kurdele dağıtma etkinliği ile kutlandı, 15 Mart Cumartesi günü bisiklet gezisi düzenlendi.
AEGEE KULÜBÜ tarafından 22–23 Mart tarihleri arasında demokratik katılım ve sosyal medya üzerine Avrupa Birliği Bakanlığı destekli proje yazma eğitimi verilecek, ayrıca eğitim sonrası oluşan projelerden en güzeli seçilip Erzincan’da gerçekleştirilecektir… 
Editör: Doğu Gazetesi