Memur-Sen Erzincan İl Başkanlığı'nda gerçekleştirilen ziyarette, önümüzdeki ay yapılacak olan referandum seçimi, Erzincan Gündemi. Ülke ve Dünya  gündeminde ki konular, çalışma hayatı üzerinde bilgi alışverişinde bulunuldu.  Erzincan AK Parti milletvekili  Serkan Bayram, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Keleş il birlikte sendikaya ziyaret gerçekleştirdi.

Memur-Sen’in Türkiye’nin en önemli sivil toplum örgütlerinden biri olduğunu söyleyen Erzincan AK Parti milletvekili  Serkan Bayram, “Memur-Sen’e davet tercihimiz evet” çalışmaları kapsamındaki çalışmalarından ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin anlatıldığı kitapları bastırmasından dolayı teşekkürlerini sundu.

Katılımcı demokrasilerde sendikalar ve dernekler temsil ettikleri kesimlerin sesi olduğunu belirten Erzincan AK Parti milletvekili  Serkan Bayram, Memur-Sen camiasının Türkiye’nin önündeki sorunların aşılması noktasında gösterdiği duruşunu her zaman takdir ettiğini belirterek, “Her daim milli iradeden taraf olmuş Memur-Sen ile dayanışmamız her daim devam edecektir. Memur-Sen vücuttaki kılcal damarlar gibidir. Tek hedefimiz; Erzincan'a ülkemize hizmet etmektir. Hizmetten taviz vermeyeceğiz. Halkımızın memnuniyetinden başka gayemiz yok. Türkiye’nin istiklal, istikbal ve istikrar mücadelesi için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne Evet diyen Memur-Sen’e şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

“Bende inanarak güvenerek, çocuklarımın ve ülkemin geleceği için EVET diyorum” diyen  Erzincan AK Parti milletvekili  Serkan Bayram, Milletvekillerinin kendi ilinin proje, icraat ve sorunlarına odaklanacağını ve Meclisin yeni sistemde artacak olan iş yükü açısından görev dağılımında kolaylık sağlanacağını ifade ederek, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin rejim değişikliği olmadığı sistem değişikliği olduğu vurgusunu yaparak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne neden Evet dememiz gerektiğini geçmişten bugüne örnekler vererek bilgiler aktardı.

Milletvekili seçilme yaşının 18’e düşürülmesi ile ilgili olarak ise; “18 yaşında reşit olan bir kişiye seçme hakkı verilirken seçilme hakkı verilmiyordu. 18 yaşında evlenme hakkı verilen bir kişiye 18 yaşına gelince evlenme zorunluluğu olmadığı gibi yapılacak değişiklikle de 600’e çıkarılacak olan milletvekillerinin tamamı da 18 yaşında olacak diye bir şart yok. Ancak burada önemli olan mecliste gençleri de temsilen bir grubun olması ve haklarının verilmesidir. Biz gençlerimize güveniyoruz. Hayır’cılar ülkemiz gençlerine güvenmiyor ki bu değişikliğe karşı çıkıyorlar. Bizler milletvekilleri olarak ülkemizin geleceği için anayasa değişikliğini meclisten geçirdik şimdi de halkımız üzerine düşeni yaparak güçlü bir ‘EVET’ ile sandıktan onay verecektir.” dedi.

15 Temmuz FETÖ/ PDY Komisyon Üyesi olan  Erzincan AK Parti milletvekili Serkan Bayram, FETÖ’nün yapılanma süreci, Araştırma Komisyonu çalışmaları ve Türkiye’nin Suriye politikası hakkındaki düşüncelerini paylaşarak konuşmalarını sonlandırdı.

Erzincan AK Parti milletvekili  Serkan Bayram'ın ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti belirten Memur-Sen İl Başkanı Nebi Gül, Memur-Sen’in üye sayısının 1 milyonu geçtiğini vurgulayarak, “Memur-Sen milletin sözcüsü kamu çalışanlarının öncüsüdür. Memur-Sen olarak Başkanlık sistemi konusunda tercihimiz 'evet' dedik. Bunu siyasi ya da ideolojik bir seçim olarak kabul etmiyoruz. Bunun, tamamen vatan, millet, mazlumlar ve ümmet davası ve tercihi olduğuna inanıyoruz. Tek başına iktidarlarla bir miktar memleket hamle yapabilmişse bu milletin basiretiyle gerçekleşmiş bir şeydir. Yoksa sistem sağlıklı işlediği için değil. Bunun içinde hukukta iki başlılık ortadan kalkacak. Aynı zamanda hukukun görevi bağımsız olmasının yanında tarafsız olmak suretiyle hukuki denetimini gerçekleştirecek. Bunun nasıl yapılacağının çerçevesi bellidir. Ama yürütme organının üzerinde vesayet oluşturan bir hukuk sistemi istemiyoruz. Hukuk adaletin teminatı olmalı. Herkese bu imkanı sağlamalıdır.  Vatana ve millete dair tercihimizi kullanacağız. ” diye konuştu.

Memur-Sen temsilcilerine teşekkür eden  Erzincan AK Parti milletvekili  Av.Serkan Bayram,  “Birliliğimiz  beraberliğimiz ve kardeşliğimizin daim olması temennisiyle herkese şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Ziyarete Memur-Sen İl Temsilcisi Nebi Gül ile birlikte Diyanet- Sen Şube Başkan Zakir Yıldız, Sağlık Sen Şube Başkanı Halil İbrahim İçoğlu,  Birlik haber Sen İl Temsilcisi Mustafa Sevilir, Ulaştırma Memur-Sen İl Temsilcis Selahattin Sarıkaya , Toç Bir-Sen İl Temsilcisi Orhan Almacı, Üniversite Bir-Sen İl Temsilcisi Zafer Arli, Bayındır Memur-Sen İl Temsilcisi Bilal Selçuk, Kültür Memur-Sen İl Temsilcisi Murat Orhan  katıldı.

Editör: Doğu Gazetesi