Başkan Sarak mesajında şu ifadelere yer verdi; “Çanakkale’de kazanılan zafer, tüm dünyaya "Çanakkale geçilmez" gerçeğini kabul ettirmiş ve kahraman Türk Milleti'nin varlığını yeniden ortaya koymuştur. Çanakkale zaferi; askerlerine "taarruzu değil, ölmeyi" emreden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, vatan ve milletin bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden 250 bini aşkın şehidimizin, on binlerce gazimizin, analarımızın, bacılarımızın, yani Türk Milletinin zaferidir. Çanakkale, vatan ve millet sevgisinin, birlik ve beraberlik ruhunun, inancın ve azmin, taktik ve dehanın zaferidir.

Türk milleti, tarihi boyunca sahip olduğu bu yüksek ruhu önce Çanakkale’de, sonra da milli mücadele döneminde ortaya koymuş ve bu toprakları sonsuza kadar bize vatan yapmıştır. Büyük Türk Milleti, söz konusu bu ruh ve inançla, milli mücadele yıllarında olduğu gibi tarihin her döneminde vatanın ve milletin bağımsızlığı uğrunda hiç bir taviz vermeden mücadele etmiş ve bu uğurda şehitler ve gaziler vermiştir.  

Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, Türk Milletinin bölünmez bütünlüğü uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, ebediyete intikal eden ve hayatta olan kahraman gazilerimizi şükranla anıyor saygılarımı sunuyorum” dedi.

 

Editör: Doğu Gazetesi