Bu kapsamda Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen ‘Yüzmeyen Çocuk Kalmasın’ projesi ile ilkokul ve anaokulu öğrencilerine yüzme kursu veriliyor.

Erzincan Olimpik Yüzme havuzunda Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü antrenörleri tarafından verilen kurslar ile minik öğrenciler hem eğleniyor hem de yüzme öğreniyor.

Açılan yüzme kursu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Erzincan İl Milli Eğirim Müdürü Aziz Gün; “Nasıl ki öğrencilerimizin seslerinin okul salonlarında yankılanıyorsa bu seslerin spor salonlarında yankılanması da bizim için çok önemli. Bu yıl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile birlikte farklı bir çalışma içerisine girdik. Erzincan İl Milli eğitim Müdürlüğü olarak özellikle temel eğitiminde temelini oluşturan ilkokullarımızda ki merkezde yaklaşık 2 bin 200 öğrencimiz var. Bunların bin 738 öğrencimiz farklı alanlarda farklı şekilde okulun dışında eğitimin dört duvar dışına çıkarmak şekli ile farklı etkinliklerde öğrencilerimizi buluşturuyoruz. Bunların içerisinde en fazla önem vermiş olduğumuz artık alışkanlık haline getirmeleri. Özellikle Milli Eğitim Bakanlığımızla birlikte Spor Bakanlığımızın da imzalamış olduğu bir protokol çerçevesinde her öğrencinin bir sportif faaliyet ile iştigal etmesi, aynı zaman da her öğrencimizin farklı alanlarda genel kültür ve genel yetenek ile ilgili çalışmalar içerisinde olmaları ile ilgili olarak biz Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak farklı kurum ve kuruluşlarımızla protokoller yapmak suretiyle çocuklarımızın eğitimini dört duvarın dışına çıkarmak. Zaman zaman yüzme havuzlarına, zaman zaman kütüphanelere, spor salonlarına, tiyatro salonlarına, işte dört okulumuzda 213 öğrencimiz farklı zamanlarda olimpik yüzme havuzumuza gelip hem streslerini atıyorlar, hem farklı bir spor dalında belli bir noktaya gelmelerinin adımlarını atıyorlar” dedi.

EĞİTİMİ DÖRT DUVAR ARASINDAN ÇIKARMAK İSTİYORUZ

Öğrencilerin moral ve motivasyonlarının artması için çeşitli sportif faaliyetler düzenlendiklerini söyleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burak Mumcu; “Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte çok güzel projelere imza atıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımız ve Gençlik Spor Bakanlığımız tarafından imzalanan en son ki protokolden sonra artık çok daha hızlı hareket edebiliyoruz. Çeşitli projeler ve çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Bunların en çok önemsediğimiz ayaklarından biri olan okullarımızda yüzme bilmeyen çocuğumuz kalmasın projemiz kapsamında da burada çocuklarımıza gerekli eğitimleri veriyoruz. Şuan 6 ilkokulumuz bir tanede anaokulumuz olmak üzere burada ki çocuklarımıza fiziksel etkinlikler dahilinde yüzme kurslarımızı veriyoruz. İnşallah bu projeyi uzun yıllar devam ettirerek Erzincan’a devlet büyüklerimizin yaptırdığı bu yüzme havuzunu gençlerimizin hizmetine daha çok açabilmek amaçlarımızın başında geliyor. Çocuklarımız gençlerimiz burada yüzme öğreniyor. Onlara bir spor alışkanlığı katmak istiyoruz. Onların moral motivasyonunu artırmak için eğitimlerini dört duvar arasından kaldırarak yüzme havuzlarımızda çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bu daha başlangıç. Farklı sportif etkinliklerle bütün spor salonlarını gençlerimizin hizmetine açarak onların düzenli spor yapma alışkanlığı kazanmaları için elimizden geleni yapıyoruz. Bu arada biz birde burada bir yetenek taraması da yapmış oluyoruz. Spor yapmaya gelen çocuklarımız arasından yetenekli çocuklarımızı da seçmiş oluyoruz” dedi.     

                
Editör: Doğu Gazetesi