Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen TEKNOFEST Karadeniz, Samsun Çarşamba Havalimanı'nda başladı. Bu yıl 5'incisi düzenlenen festivale Erzincan Fen Lisesi Öğrencileri Fatma Yüsra Keskin ile Esmanur Parlak’ın ve danışmanları Sadi Aksu ile kurdukları “ENRGY TEAM” takımıyla katıldılar.

Takım, yapmış olduğu “EFFSOLARCO - ENERJİ VERİMLİLİĞİ İÇİN GÜNEŞ ENERJİLİ SU ISTMA SİSTEMLERİ İLE KOMBİNİN ENTEGRASYONU” adlı projesiyle Erzincan’ı temsil ediyor. Daha önce başvuran 4.867 projeden ilk 45 proje arasına girerek Trabzon TEKNOFEST’ e katılım sağlayan “ENERGY TEAM” takımı buradan ilk 10 proje arasına girerek TEKNOFEST Samsun'a davet edilmişlerdi.

Konuya ilişkin Danışman Öğretmen Sadi Aksu: “Öğrencilerimize bilimsel çalışma süreçlerini yaşatmak için okulumuzda öğrencilerimizle birlikte sürekli çaba sarf ediyoruz. Bu proje yaklaşık dokuz aylık bir çalışmanın ürünü olarak ortaya çıkmıştır. Z kuşağı gençlerinin bilimsel çalışmalara katılımları oldukça yüksek, merak eden, sorgulayan ve araştıran yapıları var. Erzincan Fen Lisesi olarak bizler ise Erzincan’ı Türkiye'de yapılan bilimsel yarışmalarda temsil etmek ve başarılı sonuçlar elde etmek için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Bu sene TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında Yapay Zekâ tematik alanında Bölge birincisi ve Türkiye Finallerinde de Türkiye ikincisi olduk. Bunun yanı sıra okulumuzun bünyesinde 13 danışman öğretmen 82 katılımcı öğrenciyle 4006 Bilim Fuarımızı sergiledik. Bilimsel çalışmalara destek veren Millî Eğitim Bakanlığına, Bilim ve Sanayi Bakanlığına, TÜBİTAK’a, T3 Vakfına sonsuz teşekkür ediyorum. Ülkemizin geleceği gençlerimizi gelişen dünyaya ayak uyduran Teknolojiyi doğru, bilinçli, girişimsel ve gelişimsel olarak kullanan bireyler olarak yetişmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Erzincan Fen Lisesi olarak “Erzincan için Türkiye ile Yarışıyoruz…” sloganımızı sürdürmeye devam ediyoruz.” Dedi.

Yerli üretimin ön plana çıktığı festivalde; Türkiye'nin havacılık ve uzay sanayisi, savunma sanayisinde yerli ve milli üretimi yapılan insansız savaş araçları ile helikopter ve jet sergileniyor. Festivalde ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarının yerli üretim ürünleri de katılımcılar tarafından inceleniyor. Festival 6 Eylül Pazar gününe kadar devam edecek ve ziyaretçilerini ağırlayacak.

Editör: Doğu Gazetesi