Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji Geliştirme Hizmetleri ve Ar-Ge Birimi koordinatörlüğünde eSafety Label Türkiye Elçisi Şirin Moğulkoç tarafından 'eSafety Label Nedir?' konulu bilgilendirme toplantısı Zoom üzerinden gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşması Strateji Geliştirme Hizmetleri ve Ar-Ge Birimi Şube Müdürü Hüseyin Erol tarafından yapıldı. Erol konuşmasında eGüvenlik Etiketi'nin okulların güvenli internet ağı açısından önemini vurgulamış, aynı zamanda da bu çalışmaların okullara sağlayacağı katkılara değindi.

Toplantıya 151 idareci ve öğretmen katılım sağlayarak eSafety Label portalına dair önemli bilgiler edindiler. Toplantı öncesi 'etwinningerzincan' instagram hesabından çevrimiçi yapılan çekilişle belirlenen bir öğretmenin hem kendi kaydı hem de okul kaydı yapıldı. Böylece teorik bilginin yanı sıra uygulamalı bir eğitim de verilmiş oldu.

Moğulkoç tarafından hazırlanan farklı Web2.0 araçları etkinlikleriyle de öğretmenlerin toplantıya aktif katılımı sağlandı.

eSafety Label nedir?

eSafety Label (eGüvenlik Etiketi), öğretme ve öğrenme deneyiminin bir parçası olarak çevrimiçi teknolojiye erişimde güvenli ve zenginleştirici bir ortam sağlamayı amaçlayan okullar için Avrupa çapında bir akreditasyon ve destek hizmetidir. eSafety Label akreditasyon süreci sayesinde, güçlü ve zayıf yönleri belirlemek ve çevrimiçi güvenliğin daha fazla geliştirilmesi gereken yönlerini vurgulamak için okulunuzu bir dizi kritere göre değerlendirebilirsiniz. Bu değerlendirme sonucunda ise okulunuzun çevrimiçi güvenlik düzeyine ve değerlendirme sürecinde değerlendirilen diğer faktörlere bağlı olarak belli etiketler alabilirsiniz.

Editör: Doğu Gazetesi