Konu ile ilgili yapılan açıklamada bu tür etkinliklerin devam edeceği vurgusu yapılarak şu ifadelere yer verildi; “İHH,  İnsani   Yardım Vakfı olarak altıncısını düzenlediğimiz Yetim Dayanışma Günleri programı ile yetim yavrularımızın aşkıyla doğuya, batıya, kuzeye ve güneye yeniden iyilik seferine başlıyoruz. Biliyoruz ki gönlümüzün genişliği ile ufkumuzun derinliği aynı ve bu alanda tüm mesafeler yok oluyor. 45 ülkede 636 proje ile 204,000’i aşkın yetim yavrumuz bizi bekliyor.

 

                 Eğitim, sağlık, kültürel destek, sosyal yardım ve kalkınma projeleri ile 273’ü Türkiye’de olmak üzere toplamda 636 projenin icra edileceği Yetim Dayanışma Günleri 1 Mart’ta başladı ve 31 Mayıs tarihine kadar devam edecek. 

 

                Projeler çerçevesinde 1 tanesi  Türkiye’ de Suriyre’li yetim çocuklarımız için, 3 tanesi Bangladeş’de ve  1 de Tayland/ Patani’ de olmak üzere toplamda 5 yeni yetimhanenin de açılışı gerçekleştirilecektir.   

 

                 Yetime Kefil Olana, ALLAH (cc) da Kefildir. Efendimiz (sav)’in bize anlattığı gibi yetim yavrularımızın başlarını okşayanlara sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. 

 

                  ERZİNCAN İHH olarak,  ‘’ Yetim Gülerse Dünya Güler ’’ ilkesiyle yola çıkarak ilimizde şuan 50 yetim çocuğumuzla ilgili olarak planlanan çalışmalardan ilki olan,  İlimizi 3. Lig de başarıyla temsil eden Anagold 24Erzincanspor’ un müsabakasına götürerek  güzel bir gün geçirmelerini sağlayarak  ve buna vesile olan  başta kulübün başkanı olan sayın Ahmet Tanoğlu olmak üzere bütün yönetim kurulu ve futbolcu kardeşlerimize teşekkür ederiz. Ayrıca planlanan çalışmalar dahilinde yapılacak olan etkinlikler devam etmektedir. Bu kapsamda  Milli Eğitim Bakanlığıyla yürütülen protokol gereği okul ziyaretleri, evlere ve esnafalara yetim projeleri tanıtımı çalışmaları, Nisan ayında ‘’ Yetim Ormanı ‘’ oluşturma, eğlence parkı ve sinema etkinliği, Halı saha futbol müsabakaları, Uçurtma şenliği, Bisiklet dağıtımı ve Bisiklet gezisi, At biniciliği gibi bir çok sporsal  ve kültürel etkinlikleri gerçekleştirmeyi planlamaktayız.”

 

Editör: Doğu Gazetesi