Erzincan’ın Üzümlü ilçesine bağlı Derebük köyünde önceki gün bir köpek katledildi. Tasmalı olan ve Cihan Eroğlu’na ait olan çoban köpeği, 3 domuz kurşunu ile öldürülmüş olarak bulundu.

Cihan Eroğlu Cuma günü tüfek seslerini duyduğunu fakat bu seslerin avcıların tüfeklerinden çıktığını düşünerek çok da ciddiye almadığını söyledi. Köpeğinin 2 gün boyunca görünmemesi üzerine arayışa girdiğini belirten Eroğlu, evinden 250 metre mesafede bir derenin yakınlarında 3 domuz kurşunuyla vurulmuş vaziyette köpeğin cesediyle karşılaştığını söyledi.

TELEFON İLE KAMERA KAYDINA GİRİP SORDU

Köpeğin karda bıraktığı izleri takip edince Ali Ç. İsimli kişinin evine kadar giden Eroğlu bahçede çalışan Ali Ç.ye köpeğini kendisinin mi vurduğunu sordu. Ali Ç.: “Evet ben vurdum” Neden vurdun sorusuna da “Kapıma işedi” cevabı nı veri. Ali Ç. konuşmasının devamında öldürdüğü köpeğin kendi köpekleriyle de zaman zaman boğuştuğunu beyan ederek katliamına kılıf bulmaya çalıştı.

Cihan Eroğlu köpeğinin katledilmesi olayıyla alakalı olarak jandarma’dan yardım istedi. Tanyeri Jandarma Komutanlığı görevlilerine de öce ben vurdum deyip sonradan hakkında bu konuyla ilgili şikaye olduğunu öğrenince “ben vurmadım.” ifadesi veren Ali Ç, İfadesi alınmak üzere karakola götürüldü.

Köpeğin sahibi Cihan Eroğlu köpek katliamına dur denmesi için adli makamlardan destek istedi.

Editör: Doğu Gazetesi