Ergan Dağ Kayağı Dünya Kupası yarışları Erzincan’ın ev sahipliğinde 2 gün süren müsabakaların ardından tamamlandı. Yarışların son gününde sporcular zorlu parkura en kısa sürede tamamlamak için yarıştı. Dağ Kayağı Dünya Kupasına Türkiye tek sporcu ile katılırken, final müsabakaları sonunda bayanlarda Dünya’nın bir numarası Fransız sporcu Roux Laetıtıa, erkeklerde İtalyan sporcu Antonıolı Ropert birinci olarak Dünya Şampiyonluklarını ilan ettiler.

            Ergan Dağı Kış Sporları Merkezi'nde düzenlenen Dağ Kayağı Dünya Kupasına İtalya, Fransa, İspanya, Andora, Slovakya, Bulgaristan, İran ve Türkiye olmak üzere 8 ülkeden17 bayan, 19 erkek toplam 36 sporcu katıldı. Ergan Dağ Kayağı Dünya Kupasında Türkiye’yi Aykut Taşçı temsil etti. 

             Avrupa ülkeleri dışında ilk kez Türkiye’de Erzincan Ergan Dağı Kayak Merkezinde düzenlenen Dünya Dağ Kayağı Kupasında Dünya Klasmanının 3. Ayağı müsabakalarının ikinci gününde sporcular ‘Sürat Yarışında’ mücadele ettiler. Yarışma da erkekler bin 700 metrede, bayanlar ise bin 400 metrelik zorlu parkuru en hızlı şekilde tamamlamak için mücadele ettiler. 

            Ergan Dağ Kayağı Dünya Kupası yarışında bayanlarda Fransız Sporcu Roux Laetıtıa, erkeklerde İtalyan Sporcu Antonıolı Ropert birinci olarak Dünya Şampiyonluklarını ilan ettiler.

            Düzenlenen törenle dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

Türkiye adına yarışan katılan Milli Sporcu Aykut Taşçı, Ergan dağının Dünya’da dağ kayağı için önemli bir piste sahip olduğunu söyleyerek, “Bundan önceki Dünya Kupasının birinci ve ikinci ayakları Andora ve Fransa’da düzenlendi. Üçüncüsü Türkiye’de kendi evimiz de Erzincan’da gerçekleştirildi. Türkiye Milli Takımı olarak katılan tek sporcuyum. Biz sporcular olarak ta elimizden geldiğince başarılı olmayı hedefliyoruz. Yeni yeni ülke olarak katıldığımız bu spor branşlarında çok hızlı bir çıkış yakaladığımıza inanıyorum. Bundan sonra İtalya’da yapılacak olan Dünya Şampiyonasına gidip orada iyi dereceler elde etmek. Kış Olimpiyatlarına Türkiye Dağcılık Federasyonu olarak Türkiye adına girip ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Ergan dağımız onlara oranla çok çok iyi bir dağdır. Gerek karımız, gerek pistimiz, gerek doğal güzelliği ile çok iyiydi. Buraları değerlendirip, ülkelere tanıtmak, sporcular olarak ta buralarda çalışıp en iyi sonuçları elde etmek istiyoruz.” dedi.

Dağ kayağı sporunda bayanlar arasında Dünya’nın en iyisi olan ve 16’ncı Dünya Kupasını Erzincan’da kazanan Fransız sporcu Roux Laetıtıa, yarışmanın çok çekişmeli geçtiğini ve birinci sırada yarışmayı tamamladığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

            Erzincan’da yarışmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Dünya Şampiyonu Laetıtıa, şampiyonluğun kendisi için mutluluk verici olduğunu ve Erzincan’da 16’ncı şampiyonluğunu elde ettiğini ve bayanlarda Dünya sıralamasında birinci sırada yer aldığını kaydetti.

Editör: Doğu Gazetesi