Bir önceki aya göre fiyatı artan limon vatandaşların cebini ekşitti. Başta salatada kullanılmak üzere sofralarda çok sık tüketilen limon şu sıralar markette ve çarşı pazarda vatandaşların cebini yakıyor.
2014 limon sezonunun eylül ayında başladığını belirten Ali D. İsimli manav esnafı, havaların dengesiz seyretmesi nedeniyle limon rekoltesinin düştüğünü, bu nedenle sadece Türkiye’de değil dış ülkelerde de aynı sıkıntıların yaşanması nedeniyle piyasada limonun çok az bulunduğunu belirterek; “Birçok hastalığa da şifa kaynağı olan limon yaz aylarında bol bol ev yapımı limonata içerek serinleyen vatandaşları oldukça düşündürüyor. Çarşı pazarın en pahalı meyvesi olan limonun kilosunu 8 TL'den satıyoruz, vatandaş pahalı olan limonu ne yazık ki tane ile almaya başladı. Başta kanser olmak üzere bir çok hastalığa karşı birçok etkili olan limonun fiyatının bu kadar yükselmesi vatandaşları olduğu kadar bizi de üzdü. Limon her eve lazım olan C vitamini açısından zengin bir ürün. Erzincan’ın kültüründe de bol miktarda tüketilen bir ürün. Umarım fiyatlar normal dengesine oturur. Hem üreticilerimiz için hem tüketicilerimiz için de iyi bir sonuç alınır” dedi.
Kansere karşı etkili olan limon son zamanların en yüksek zammına uğradı.
Limon, kanser hücrelerini öldüren mucizevi bir mahsul. Kemoterapiden 10,000 kat daha güçlü!!!
- Limonun tadı güzel ve kemoterapinin korkunç yan etkilerine sebep olmuyor.
- Bu meyveyi farklı
şekillerde yiyebilirsiniz: posasını yiyebilir, suyunu sıkabilir, içecekler hazırlayabilir, şerbetler ve tatlılar yapabilirsiniz.
- Bir çok erdemleriyle tanınır, ama en ilginç olanı tümör ve kistler üzerine olanıdır.
- Bu bitki her tür kanser tipine kar
şı kanıtlanmış bir çaredir. Bazıları kanserin her türlü varyasyonuna karşı yararlı olduğunu söylüyor.
- Bakteri enfeksiyonları ve mantarlara kar
şı anti mikrobal spektrum olduğu, kurt ve parazitlere karşı etkili olduğu kabul ediliyor.
- Yüksek tansiyonu dengeliyor. Bunlar dı
şında stresle savaşan, sinir bozukluklarına iyi gelen antidepresan etkisi var.
limon ekstresinin 12 kanser tipinde kötü huylu hücreleri yok etti
ği ortaya çıktı!
-Bu kanserler içinde kolon, gö
ğüs, prostat, akciğer ve pankreas kanserleri de var.
-Kanser hücrelerinin büyümesini yava
şlatmada limon ağacı bileşenlerinin Adriamycin adlı bütün dünyada genellikle kemoterapide kullanılan ilaçtan 10,000 kat daha iyi olduğu gösterildi.
-Daha da hayret verici olan; limon ekstreleri ile yapılan bu terapi sadece kötü huylu kanser hücrelerini yok ediyor ve sa
ğlıklı hücrelere hiçbir etkisi bulunmuyor.
Editör: Doğu Gazetesi