Erzincan merkeze bağlı Mertekli köyündeki Cemevi ve Sosyal Tesislerinde düzenlenen Hızır Cem’inde köy sakinleri, Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Cengiz Yavilioğlu’nu, Erzincan Valisi Ali Arslantaş’ı ve beraberindeki kamu kurum müdürlerini Cemevinde ağırlayarak, Hızır Cemleri ile birlikte sazlar çalıp, deyişler söyleyerek, dua ettiler.

Erzincan’a 26 kilometre uzaklıktaki Mertekli köyü sakinleri Hızır Cem’i için hazırladıkları lokmalarını kendilerini ziyaret eden Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Cengiz Yavilioğlu, Erzincan Valisi Ali Arslantaş ve beraberindeki kamu kurum müdürleri ile paylaştılar.
Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Cengiz Yavilioğlu, Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Hızır Cem’in de Zakirlik hizmetini yapan Erzincan merkeze bağlı Ulalar Beldesi Cemevi dedesi Rıza Aydın ve ibadet erkânı köy sakinleri ile görüşerek, ibadetlerini kabul olmasını dilediler.
Cemevi dedesi Rıza Aydın ve köy sakinleri Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Cengiz Yavilioğlu ile Erzincan Valisi Ali Arslantaş’ın ziyaretlerinden duydukları memnuniyetlerini dile getirerek, kendilerine teşekkür ettiler.

Editör: Doğu Gazetesi