Diyanet-Sen Erzincan Şube Başkanı Zakir Yıldız; Din görevlilerine sendika yolunu açan, aksiyon, fikir ve dava adamı Kurucu Genel Başkanımız Merhum Ahmet Yıldız’ı, ebedi âleme göçüşünün 12. sene-i devriyesinde rahmetle yâd ediyoruz dedi.

Diyanet-Sen Erzincan Şube Başkanı Zakir Yıldız; Ahmet Yıldız din gönüllülerine sendika yolu açan, Memur-Sen’i yetkiyle tanıştıran bilge sendikacıdır. Kurduğu Diyanet-Sen Türkiye’de sendikacılığa yeni bir soluk getirmiş, özgün duruşuyla onlarca kazanım üretmiş, birçok sorunun çözümünü sağlamış, hak ve özgürlük mücadelesinde onun koyduğu ilkelerle, onun hedeflediği ideale ulaşma çabasını her dönemde sürdürmüştür.

Diyanet-Sen, dünyanın neresinde olursa olsun, hep mazlumdan yana olmuş, nerede bir mağdur varsa kim olduğuna bakmaksızın yanında yer almış, ülkede ve dünya genelinde her iyilik hareketinin içinde olmaya özen göstermiş, sendikacılığını farklı kulvarlara taşımıştır.

Diyanet-Sen her zaman milletten yana olmuş, üyesinin ve ülkesinin derdiyle dertlenen bir dava şuuruyla vesayete karşı durmuş, darbeler ve darbeciler karşısında onurlu duruşunu korumuş; ezanları susturan darbe dönemlerinden, darbeleri susturan selalar vaktine varışın mimarı bu destansı hak ve özgürlük mücadelesinin kahramanı olmuştur.

Ahmet Yıldız, Diyanet-Sen’i kurarak hak, emek ve özgürlükler alanında bir mücadele başlatmıştır. Hak kutsaldır, hak aramak da kutsaldır. Hak mücadelesi kutsal bir mücadeledir” Sözüyle özetlediği sendikal duruşunu ve anlayışını kendisiyle birlikte sendikacılık yapma onurunu bizlere miras bırakan Ahmet Yıldız’ın emanetini olanca gücümüzle, olanca azmimizle o’ndan gördüğümüz ve öğrendiğimiz kararlılıkla taşımaya gayret ettik.

Bugün bu mücadeleyi kuşanan dava arkadaşları olarak, mirasına sahip çıkarak onu yeni kuşaklara aktarmanın gayreti ve heyecanı ile faaliyetlerimizi sürdürüyor bu mirasın varisleri olmaktan onur duyuyoruz.

Bu duygularla, memur sendikacılığında çığır açan bu köklü hareketin lideri Kurucu Genel Başkanımız Ahmet Yıldız’ı bir defa daha rahmet ve şükranla anıyoruz.

Editör: Doğu Gazetesi