Milletvekili Çakır, Kargın Beldesinde ilkokul yıllarında öğretmenliğini ve Okul müdürlüğünü yapan İzmir'de yaşayan Hakkı Atilla ile birlikte programa katıldı.

AK Parti kuruluşundan bu yana siyasetin içerisinde bulunan yıllarca AK Parti İl Yönetimlerinde ve İl Başkanlığı görevini yürüten AK Parti Erzincan Milletvekili Burhan Çakır, 2011 yılında İkinci sıradan aday olduğu milletvekilliği seçimini az bir oy ile kaybetmişti. Siyasetten ve milletine hizmetten kaçmayan Milletvekili Çakır, 2011 yılında milletvekili seçiminde az bir oy ile kaybetmesine rağmen 1 Kasım 2015 milletvekili seçiminde aday listesine girmemesine rağmen adaymış gibi yine yüksek tempoyla çalıştı.

Karşılığında 24 Haziran 2018 milletvekili seçiminde Erzincan 2.sıra adayı olarak secime girdi. Süleyman Karaman'ın ile AK Parti Erzincan Milletvekili seçilerek meclise gitti.

Yine herkesi bir araya getiren anlayışıyla sahaya çıkıp alışıldık çalışma temposunu tekrarladı. Seçim çalışmalarında ve seçildikten sonra Seçimin ertesi günü de halkla bir araya gelerek taleplerini yerinde almaya ve çözüm üretmek için caba sarf edeceğini belirtmişti. Meclis çalışmalarından hemen sonra Erzincan'a gelen Burhan Çakır, söz verdiği gibi halkla kendi deyimiyle milletiyle bir araya geliyor. Bayramı Erzincan'da geçiren Çakır, bayramın üçüncü günü Kargın Kasabasında düzenlediği kahvaltı proğramı ile hemşehrileriyle bir ara gelmişti. Milletvekili Çakır, Çadırkaya beldesinde düzenlediği kahvaltı proğramıyla belde halkı ile bir araya gelerek vatandaşla buluşup sohbet etme ve dert dinleme ilkesinden hareketle vatandaşın sorunlarını dinledi taleplerini aldı. Milletvekili Çakır “Seçildikten sonra geleceğimizi, vatandaşla buluşup sohbet etme ve dert dinleyeceğimizi söylediğimiz için geldim. Seçim çalışmalarında olduğu gibi, seçildikten sonrada Milletimizin huzuruna imkanlarımız el verdiği müddetce çıkacağız. Başkanımızın bize kesin talimatı Millete hizmetkar olacaksınız. Başkanımızın dediği gibi bu millete hizmetkar olmak için bu yola çıktık, efendi olmak için çıkmadık. Bize şantajla, tehditle istikamet gösterenlere liderimiz, Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın etrafında kenetlenerek 'durmak yok yola devam' diyeceğiz. Bizim kapımız, parti ve partili ayırmaksızın bütün vatandaşlarımıza açıktır. İki Milletvekili Süleyman Bey ile birlikte Vekiller Burada, Vekiller her yerde sloganıyla vatandaşla buluşup sohbet etme ve dert dinleme ziyaretlerimizi ilçe ilçe, köy köy, mahalle mahalle sürdüreceğiz. Zaman zaman Milletvekilimizle birlikte zaman zaman da ayrı, ayrı olarak milletimizle buluşmaya Rabbimin izniyle devam edeceğiz. Secimden sonra bir çok belde ve İlçeye gittik çeşitli etkinliklere katıldık. katılmaya devam edeceğiz. Bu gün Şirin Çadırkaya Beldemizdeyiz.Vatandaşlarımız ile gündemi değerlendirdik ve taleplerini alıyoruz. ” diyerek vatandaşın karşısına çıkmaya devam edeceklerini söyledi. Adım attığı her yerde de büyük ilgi gören Genç Milletvekili Çakır'ı, Çadırkaya Beldesinde Çadırkaya Belediye Başkanı İshak Birol, Tercan AK Parti İlçe Başkanı Levent Seven ve çok sayıda belde halkı yanlız bırakmadı. Milletvekili Çakır'a bir çok teklif gelirken, Beldenin çocuklarının talebi ilgiyle karşılandı. Milletvekili Çakır'dan beldelerine kendileri içi havuz isteklerine Milletvekili inşallah diyerek çocukların talebine olumlu baktı. Bunu söz olarak kabul eden çocuklar mutlu bir şekilde milletvekili ile fotoğraf çektirdikten sonra neşeli bir şekilde ayrıldılar.

Kahvaltı proğramından sonra Milletvekili Çakır, Cadırkaya'da bulunan işyerlerini tek tek gezerek milletle bir araya geldi.  Ayrıca Çakır beraberindeki heyet ile , yörenin ve Erzincan'ın tanınmış işadamı ve çiftcilerinden Dursun Hira'nın kavun, karpuz ve fasulye  tarlalarını gezdi, burada çalışanlar ile bir araya gelerek sohbet etti. İşadamı Hira, ilgilerinden dolayı Milletvekili Çakır'a teşekkür ettiğini söyledi.

Editör: Doğu Gazetesi