Dört yılda bir düzenlenen ve 15-18 yaş aralığındaki sporcuların katıldığı Gençlik Olimpiyatları'nda bu yıl 206 ülkeden 3 bin 998 sporcu yer alacak. Türkiye’yi Badmintonbranşında ise Erzincan’lı Milli Badminton’cu Nazlıcan İnci ve Antrenörü Murad Sönmez temsil edecek.

6 Ekim tarihinde başlayacak olan Olimpitlarla ilgili bilgi veren Milli takım Antrenörü Murad Sönmez, Olimpiyatlara gelmek her sporcunun ve Antrenörün hayali, bizde bu hayali gerçekleştirmek için çok çalıştık ve çok zor olan olimpiyatların kotasını aşarak buraya gelmeye hak kazandık Türkiye de Badminton branşında bu kotayı sadece Erzincanlı sporcu aşabildi buda bizim için ayrı bir gurur oldu, hedefimiz Ülkemizi Bütün Dünyanın katıldığı bu turnuvada en iyi şekilde temsil etmektir.Bizim bu Turnuvaya hazırlanmamızda bize destek veren Türkiye Badminton Federasyonuna, Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ve sporcumuzun kulübü olan Erzincan Türk Telekom Spor kulübüne teşekkür ederiz dedi.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesinden yapılan açıklamaya göre, Türkiye, 17 spor dalında 29'u kadın, 26'sı erkek olmak üzere 55 sporcuyla katılacağı oyunlarda tenis, karate ve plaj hentbolunda ilk kez mücadele edecek.

Dört yılda bir düzenlenen ve 15-18 yaş aralığındaki sporcuların katıldığı Gençlik Olimpiyatları'nda bu yıl 206 ülkeden 3 bin 998 sporcu yer alacak. Türk sporcular, Buenos Aires 2018'de atıcılık, atletizm, artistik cimnastik, badminton, eskrim, güreş, halter, judo, karate, kürek, modern pentatlon, okçuluk, plaj hentbolu, tekvando, tenis, yelken, yüzme dallarında yarışacak. Olimpik oyunlar tarihinin ilk eşit sayıda kadın-erkek katılımcı sayısına sahip organizasyonu Buenos Aires 2018'de sporcular, 33 disiplinde, 8 yarışma tesisinde mücadele edecek.

Editör: Doğu Gazetesi