Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, okul ziyaretleri kapsamında bugün Osmangazi İlkokulu ve Erzincan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti Öğrenci ve öğretmenlerle sohbet edip görüş alışverişinde bulundu.

Osmangazi İlkokulunda, temel eğitimin önemini vurgulayan Aziz Gün, ilköğretim çağındaki çocukların okumayı, okulu ve eğitimi sevmelerinin öneminden bahsetti. Bu konuda öğretmenlere büyük görev düştüğünü belirten Gün, "Çocuklara eğitimi sevdirecek olanlar kıymetli öğretmenlerimizdir" dedi. Kitap okumanın ve kütüphane kullanımının önemini herkesin bilmesi ve öğretmenin de öğrenciye kitap sevgisini aşılaması gerektiğini söyledi.

Erzincan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki öğrencilere hitaben konuşan Aziz Gün, mesleki eğitimin önemini vurguladı. Yaşadığımız bu çağda meslek edinmenin daha da önem kazandığını belirten Gün, üretmeyen toplumların yok olmaya mahkum olduğunu söyledi. Bireyin kendisi için yapabileceği en önemli şeyin, yeteneklerinin farkında olmak ve meslek eğitiminin önemini kavramak olduğunu söyledi. Doğuştan gelen güçlü yanlarımızın farkında olmanın, kendimiz ve ülkemiz için çok önemli olduğunu ve bu yeteneklerimizi kullanmamızın her açıdan çok büyük faydalar getireceğini belirtti. Her mesleğin toplumda ayrı bir yeri ve önemi olduğunu söyleyen Aziz Gün, öğrencilere, TÜBİTAK projeleri üzerinde durmalarını, yeni projelere üretmelerini ve projelerini geliştirmelerini söyleyerek, çalışmalarında başarılar diledi.

Öğrenci, öğretmen ve idarecilere sağlık ve başarı dileklerini ileterek ziyaretlerini tamamladı.

Editör: Doğu Gazetesi