Ziyarette konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Vali Abdurrahman Akdemir’e “Otizm Farkındalık Ayı” çerçevesinde Erzincan’da yapılması planlanan etkinliklerden bahsetti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Vali Abdurrahman Akdemir ise konuşmasında, günümüzde otizmin tedavisinin büyük ölçüde gerçekleşemediğini ancak sevgi, sabır ve anlayışla yoğrulan, eğitimle desteklenen bir yaklaşımın tek tedavi şekli olduğunu belirterek, toplumda bağımsız olarak yaşamlarını idame ettirebilmeleri için bu tedavi şeklinin tam olarak uygulanması gerektiğini belirtti.
Konuşmasında, otizmle ilgili araştırmaların teşvik edilmesi ve bilinirliğin artırılarak, erken teşhis ve tedavinin yaygınlaştırılması amacıyla “Otizm Farkındalık Ayında” gerçekleştirilecek olan etkinliklerin önemine değinen Vali Akdemir, Erzincan’da otizm ile mücadelenin belirli bir strateji planı içerisinde kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin ortak bir platformda yürütmesi gerektiğine dikkat çekti.
Yapılan konuşmalarından ardından Vali Abdurrahman Akdemir, ziyarete gelen otistik çocuklara çeşitli hediyeler verdi, onlarla yakından ilgilendi. Çocuklar ise Vali Akdemir’e kendi yaptıkları Türk Bayrağı resmini hediye etiler. 
Editör: Doğu Gazetesi