Erzincan Akademi ile Dr. Tunç Erdal Akdur tarafından "STEM Eğitimi Proje Hazırlama" konulu eğitim semineri verildi.

Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimi Koordinatörlüğünde planlanan ve Erzincan Öğretmen Akademisi kapsamında, Scientex Türkiye Proje Koordinatörü Tunç Erdal Akdur tarafından "STEM Eğitimi Proje Hazırlama" konulu Zoom üzerinden öğretmen eğitim semineri düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji Geliştirme Şube Müdürü Hüseyin Erol'un da katılım sağladığı toplantının moderatörlüğünü Ar-Ge biriminden Adnan Erhayat Fırat yaptı. Yaklaşık 1,5 saat süren eğitim seminerine, Erzincan’da ki merkeze bağlı tüm ilkokul, ortaokul, lise kademlerinde görev yapan idareci ve öğretmenlerden 156 kişi katılım sağladı. STEM proje eğitimi, Scientix projelerinin kapsamı ve Türkiye gönül elçiliği gibi konularda bilgilendirmelerin yapıldığı eğitim seminerine Erzincan Yunus Emre Ortaokulunda Matematik Öğretmeni olarak görev yapan ve Scientix Erzincan Gönül Elçisi olan Özlem Çelikkol da bir STEM etkinlik sunumu ile programa katkı sağladı.

Programda, proje koordinatörlüğünü Dr. Tunç Erdal Akdur'un yaptığı ve Özlem Çelikkol'un da bölüm yazarı olarak yer aldığı MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce 2021 Eylül ayında yayımlanan "Okul Öncesinden Ortaöğretime Farklı Disiplinlerde STEM Eğitim Uygulamları" isimli kitabın da tanıtımı yapıldı.

Editör: Doğu Gazetesi