Erzurum, Erzincan ve Bayburt (TRA1) Bölgesi’ndeki bir önceki aya göre artış, Türkiye oranınınüstünde;

TÜİK Erzurum Bölge Müdürlüğünden alınan bilgilere göre; TRA1 (Erzurum, Erzincan ve Bayburt)istatistik bölgesinde TÜFEMayıs ayında bir önceki aya göre %1,12artarken, bir önceki yılın aralık ayına göre %5,97, bir önceki yılın aynı ayına göre %16,93, on iki aylık ortalamalara göre %14,78artış gerçekleşti.

                Erzurum, Erzincan ve Bayburt (TRA1) bölgemizde Patateszam şampiyonu

TÜİK Erzurum Bölge Müdürlüğü verilerine göre Erzurum, Erzincan ve Bayburt’un içerisinde yer aldığı TRA1 istatistik bölgesininMayısayında en çok zamlanan ve en çok ucuzlayan ürünleri açıklandı. Erzurum, Erzincan ve Bayburt’ta Mayıs ayında%62,39artış oranıyla Patateszam şampiyonu olurken, bunu %17,99oranıyla Elma, %8,99oranıyla Mücevher (Altın), %7,29oranıyla Sweatshirt (Erkek için),%4,42artış ileMotorintakip etti.

Erzurum, Erzincan ve Bayburt (TRA1) bölgemizde en çokSivri Biberucuzladı

TÜİK Erzurum Bölge Müdürlüğünden alınan bilgilere göre; Erzurum, Erzincan ve Bayburt (TRA1) bölgesindeMayısayında fiyatı düşen ürünlerin başında Sivri Bibergeldi.Mayıs ayında Sivri Biber%56,22oranında düşerken, bu ürünü %42,23’lük düşüş ileTaze Fasulye izledi.Mayısayında fiyatı en çok düşen diğer ürünler arasında %13,89 ile Ütü,%5,17ile Spor Ayakkabısı (Kadın için), %3,75ileGömlek (Erkek için)yer aldı.

Editör: Doğu Gazetesi