“Turizmin Palayan Yıldızı ERZİNCAN”

AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, Erzincan’ın turizm alanında Doğu Express  treni projesiyle daha da canlanacağını belirttiler.

AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır,  Pandemi nedeniyle uzun bir aradan sonra Doğu Ekspres Turizm Trenimiz nihayet bugün seferine başladığını belirterek ülkemize ve Erzincan’ımıza hayırlı olmasını dilediler.

Turizm Trenimiz, Dünya'da tren ile gerçekleştirilen en güzel dört rota arasında gösterilen; Ankara, Kayseri, Sivas ve Erzincanımızdan geçerek Kars'a ulaşacak. Haftada 2 kez sefere çıkacak ve 31 saat sürecek olan tren seyahatinde, misafirlerimizin tarihi ve turistik mekanları gezme fırsatı olacak. Yolcularımız Erzincan, İliç ve Kemaliyemizin turistik manzaralarının seyrine doyamayacak.

Başta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Genel Başkan Vekilimiz, son Başbakanımız Sn. Binali Yıldırım, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sn. Adil Karaismailoğlu ve Kültür ve Turizm Bakanımız Sn. Mehmet Nuri Ersoy'a şükranlarımızı sunuyoruz.

Bu güzel Turizm projemizin Ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz.

Erzincan Milletvekilleri Karaman ve Çakır; Doğal güzelliklere, binlerce yıllık tarihe ve kültürel zenginliklere, sıcak, misafirperver  ve cömert insanlara sahip olan ülkemizin şirin kenti Erzincan’ımız da önemli bir turizm  potansiyeline sahiptir. Sadece doğal güzellikleri ile değil, tarihin çeşitli dönemlerinde birçok medeniyete ev  sahipliği yapmış olan ve ev sahipliği yaptığı medeniyete ait eserleri üzerinde  barındıran Erzincan, doğunun parlayan yıldızı olmasının yanı sıra, turizminde  parlayan yıldızı olacaktır.  ifadelerini kullandılar.

Editör: Doğu Gazetesi