Dünya Ormancılık günü dolayısıyla Erzincan’da bir çok etkinlik düzenleyeceklerini söyleyen Erzincan Orman İşletme Şube Müdürü Tekin Işık, Ormancılık haftasının ikinci gününde Erzincan Üniversite ile ortaklaşa birlikte fidan dikim etkinliği gerçekleştirdi.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine değinen bir konuşma yapan Erzincan Orman İşletme İl Müdürü Tekin Işık konuşmasında; “Ormanların korunması çevrenin ağaçlandırılması hem yurdumuzun hem de dünyamızın geleceği için çok önemlidir. Bugün hem ormanın hem de baharın bayramıdır. Kuzey yarım kürede ilkhabarın başlangıcı sayılan 21 Mart tarihi aynı zamanda Dünya Ormancılık günü olarak kutlanmaktadır. Geleneksel olarak her yıl kutladığımız Dünya Ormancılık günü dünyada ve ülkemizde 45 yıldır büyük bir coşku ile kutlanmaktadır. Dünya Ormancılık gününün amacı ağaç ve ormanlarımızı bir kez daha hatırlamak, ormanların korunması, geliştirilmesi ve iyi bir şekilde işletilmesi ile çok yönlü faydalarını okullarımızla ve çeşitli yayın organlarımızla halkımıza duyurulması ve bu yönde ilginin artırılması sağlanmaktadır. Bu özel gün bizlere sayısız faydalar sağlayan ormanların değerini bir kez daha hatırlamamızı sağlar. Ormanların sağladığı ham madde, temiz su, temiz hava, erozyon kontrolü, yaban hayatı tüm dünya için olduğu gibi ülkemiz içinde yaşamsal öneme sahiptir” dedi.

 Ardından konuşan Erzincan Üniversietsi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu ise; “Damlaya damlaya göl olur. Her birinizin diktiği fidanlar ileri de yeşil alanların ilk filizleri olacak. Bu doğa için en önemli kaynak doğal kaynaktır. O alanlarında akciğerleri olarak kabul edilen ormanlarıdır. Türkiye’ye baktığımız zaman 700 km2’nin üzerinde bir yüzölçümü olan orman alanı olarak baktığımız zaman çok fakir bir ülkeyiz. Bunu zenginleştirmek için işte böyle damlaya damlaya göl olur misali herkes ağaç dikmelidir. Siz daha şimdiden hayata atılacak gençler olarak bizimde bir dikili ağacımız olsun, buna katkıda bulunalım diye işbirliği içerisinde bulundunuz. Güzel bir çalışma ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Programda daha sonra fidan dikimine geçildi. BESYO öğrencileri Vali Yardımcısı Yılmaz, Rektör Prof. Dr. Çapoğlu ve Orman İşletme İl Müdürü Işık ile birlikte fidanları toprakla buluşturdular. 

Gerçekleşen programa Erzincan Vali Yardımcısı Yaşar Kemal Yılmaz, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof Dr. İlyas Çapoğlu, Orman İşletme İl Müdürü Tekin Işık ve BESYO öğrencileri katıldı.

 

Editör: Doğu Gazetesi