Huzur ve kardeşliğin sembolü Erzincan’da farklı renklerin, kimliklerin huzur ve güven içinde yaşamasının Cumhuriyet’imizin kazanımlarından olduğuna dikkat çeken Erzincan Valisi Ali Arslantaş, büyük mücadeleler sonunda kazanılmış Erzincan’da yaşayan vatandaşların daha müreffeh bir hayat sürmeleri için el ve gönül birliğiyle Erzincan’ın ve ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunduklarını belirterek, bu kapsamda tüm Erzincanlıların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik etti.


Doğu Anadolu Bölgesi’nin batıya açılan kapısı, doğal güzellikleri, coğrafyası, mutfağı ve kültürel zenginliğiyle bölgenin en önemli turizm merkezlerinden birisi olma yolunda parmakla gösterilen Erzincan, doğa sporları için eşsiz alternatifler sunuyor.


Erzincan Valisi Ali Arslantaş, hem çok uzun bir eğitim süreci gerektirmemesi hem de her yaştan adrenalin tutkununun deneyimleyebilmesi yönünden oldukça uygun bir hava sporu olan yamaç paraşütü ile dağların zirvelerinden uçarak yere indi.


Erzincan’a yaklaşık 9 kilometre uzaklıkta olan ve merkeze bağlı Küçük Çakırman Köyündeki yaklaşık 900 metre yükseklikten, Erzincan Türk Hava Kurumu Yamaç Paraşütü Eğitmeni Ali Zaimoğlu pilotluğunda tandem uçuşu gerçekleştirerek, gökyüzünün ve uçmanın keyfini çıkaran Erzincan Valisi Ali Arslantaş, zaman zaman havada pilotluk yaparak paraşütü uçurdu.


Havada yaklaşık 7 dakika boyunca uçuş yapan Erzincan Valisi Ali Arslantaş, adrenalin arayanları, yeni bir şeyler denemek isteyenleri ve uçmayı sevenleri tüm merak edilenleri ile yamaç paraşütü için Erzincan’a davet etti.


Uçmanın her zaman insan doğasına zıtmış gibi göründüğü için insanların hava sporlarından biraz uzak kaldığını belirten Erzincan Valisi Ali Arslantaş, her spor gibi, yamaç paraşütünün de kurallarına uygun yapıldığında tehlikeli olmayacağına dikkat çekerek, uçuş eğitimini tamamlayıp pilotun uyarılarına kulak verilmesi dâhilinde keyifli ve güvenli bir uçuş gerçekleştireceklerinden emin olunmasını istedi.


Gerçekleştirdiği uçuşta havada uzun bir süre uçmanın tadını çıkaran Erzincan Valisi Ali Arslantaş, heyecan verici bu deneyimin hatıralarını saklamak için fotoğraf makinesini ve kamerasını yanına almayı ihmal etmeyerek, o anları saniye saniye görüntüledi.


Yamaç paraşütü sporunun adrenalin ve eğlenceyi bir arada sunması nedeniyle de her yaş grubundan kitleye hitap ettiğini kaydeden Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Türkiye’de yamaç paraşütünü Türk Hava Kurumu’na bağlı eğitmenlerden öğrenmenin mümkün olduğunu bildirdi.


Erzincan Valisi Ali Arslantaş, doğa sporu için ayakları yerden kesecek ve eşsiz manzaralara hayranlık uyandıracak Erzincan’da ki yamaç paraşütünün adrenalin tutkunlarına eşsiz bir alternatif sunmayı beklediğini kaydetti.

Editör: Doğu Gazetesi