Vali Makas mesajında şu görüşlere yer verdi; “Nurlu gölgesi üzerimize düşmeye başlayan Ramazan ayının müjdecisi olan, mana ve bereket dolu üç aylar içinde bulunan Berat Kandiline bu yılda erişmenin huzur ve mutluluğunu yaşamaktayız.

Kandiller, toplumsal yardımlaşma ve dayanışmanın sağlanması, akrabalık ve kardeşlik hukukunun güçlendirilmesi için önemli zaman dilimleridir. Kurtuluş ve arınma anlamlarına gelen Berat Kandili, sevgi ve kardeşlik bağlarının pekiştirildiği, içerisinde bolca feyz ve bereketi barındıran, af ve merhametin dilendiği, affedilmenin yanında affedici olabilme şuurunu da kazandıran müstesna bir gecededir.Berat kandilinin aydınlattığı manevi ortam, bizlere dengeli bir hayat kurma bilinci sağlamakta, kendimizi gözden geçirme ve yenileme imkanı sunmaktadır.

Bir yılı aşkın bir süredir bütün dünyayı saran ve ülkemizde de etkisini devam ettirmekte olan bir pandemi sürecini yaşamaktayız. Tüm illerimizde olduğu gibi ilimizde de salgınla yoğun bir şekilde mücadele ediyoruz. Hepimizi derinden etkileyen bu sıkıntıyı en kısa zamanda bertaraf etmek, salgını hayatımızdan çıkarmak için başta maske, mesafe ve temizlik olmak üzere devletimizin ve kurumlarının almış olduğu tüm kural ve tedbirlere titizlikle uymalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle, ellerimizi semaya, gönüllerimizi birbirimize açtığımız bu mübarek gecenin ülkemize ve tüm insanlığasağlık, huzur ve hayırlar getirmesini temenni ediyor; kıymetli hemşehrilerimizin, aziz milletimizin ve tüm İslam aleminin Berat Kandilini kutluyorum.”

Editör: Doğu Gazetesi