Erzincan Cumhuriyet Meydanı’nda sanatçılar tarafından düzenlenecek olan halka açık konser, Batman’ın Gercüş ilçesi kırsalında zırhlı askeri aracın geçişi sırasında Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensuplarınca yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 8 kahraman askerimizin şehit olması nedeniyle iptal edildi.

Erzincan Valiliği’nden konu ile ilgili yapılan açıklamada; “07.10.2018 Pazar günü 18.30-24.00 saatleri arasında Erzincan Cumhuriyet Meydanı’nda sanatçılar tarafından düzenlenecek olan halka açık konser, 04.10.2018 tarihinde Batman’ın Gercüş ilçesi kırsalında zırhlı askeri aracın geçişi sırasında Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensuplarınca yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 8 kahraman askerimizin şehit olması nedeniyle, böylesi acı bir günde halk konseri düzenlenmesinin kamu vicdanını olumsuz etkileyeceği değerlendirildiğinden, 26.09.2018 tarih ve 11920 sayılı olur ile izin verilen bahse konu etkinlik Valiliğimizce iptal edilmiştir.

Vatandaşlardan Serkan K. ve Mahmut D. karar ile ilgili açıklamalarında; “Valiliğimiz olması gereken kararı almış teşekkür ediyoruz. Ancak bunları bütün şehirlerde görmek isteriz. Bazen konserler iptal edilmiyor. Bazıları şehit haberlerine aldırmayıp eğlenmeye devam ediyor. Bu durum bizi üzüyor” dediler.

Editör: Doğu Gazetesi