Erzincan’da 610 Üniversite Öğrencisine Narkorehber Eğitimi
Erzincan’da 610 Üniversite Öğrencisine Narkorehber Eğitimi
İçeriği Görüntüle

Erzincan’da arama kurtarma ekiplerinin zorlu görev koşullarında psikolojik dayanıklılıklarını artırmak amacıyla eğitim düzenlendi. Programda stres yönetimi, öfke kontrolü, ikincil travma ve tükenmişlik konuları ele alındı.

Erzincan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından, Erzincan AFAD Arama ve Kurtarma Teknisyenlerine yönelik psikolojik dayanıklılık eğitimi gerçekleştirildi.

İl Müdürlüğü personeli Psikolog Merve Göktürk Yavuz tarafından verilen eğitimde, arama kurtarma faaliyetlerinde görev yapan personelin karşılaşabileceği psikolojik zorluklar üzerinde duruldu.

Eğitim kapsamında psikolojik sağlamlık, öfke ve stres yönetimi, ikincil travma ve tükenmişlik konuları ele alındı. Personelin yoğun ve zorlu çalışma koşulları karşısında psikolojik dayanıklılığının güçlendirilmesi, stresle başa çıkma becerilerinin geliştirilmesi ve mesleki süreçte karşılaşılabilecek psikolojik risklere ilişkin farkındalığın artırılması hedeflendi.

Arama kurtarma ekiplerinin afet ve acil durumlarda yürüttüğü çalışmalar sırasında karşılaşabilecekleri zorlayıcı olayların psikolojik etkilerine dikkat çekilen eğitimle, personelin ruhsal açıdan desteklenmesi ve mesleki dayanıklılığının artırılması amaçlandı.

Muhabir: Adem Küçükkaya