Öğretim Elemanı Arif Yıldız’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa AK Parti İl Başkanı Burhan Çakır, Merkez İlçe Başkanı Mehmet Fikret Şireci, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım’ın Danışmanı Salih Eğinlioğlu, AK Parti Erzincan Belediye Başkan Adayı Cemalettin Başsoy ve vatandaşlar katıldı. Konferans Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından AK Parti İl Başkanı Burhan Çakır bir konuşma yaparak konferansın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Çakır konuşmasında İslam aleminin birlik ve beraberliğinin önemine değinerek dünyada Müslümanlara karşı uygulanan şiddeti kınadı. AK Parti İktidarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın her zaman mazlumun yanında yer aldığını belirten İl Başkanı Çakır, Milletin Adamı olarak her zaman Başbakan Erdoğan’a destek olduklarını ve yanında yer aldıklarını söyledi. Başkan Çakır’ın konuşmasının ardından sinevisyon gösterisi ile dünyada Müslümanların yaşadığı dram konferansa katılanlara izletildi. Sinevizyon gösteriminin ardından konferansa geçildi. Öğretim Elemanı Arif Yıldız dünya üzerinde Müslüman toplumlara uygulanan baskı ve zulüm hakkında katılanlara bilgi vererek Türkiye’nin sosyal, ekonomik, kültürel ve siyasi alanlarda güçlenmesi ile birlikte dünyada yaşanan zulme karşı çıktığını belirtti.
 
AK PARTİ BİR MARKADIR
Yıldız’ın konuşmasının ardından vatandaşların sevgi gösterileriyle kürsüye gelen AK Parti Erzincan Belediye Başkan Adayı Cemalettin Başsoy konferansa katılanlara teşekkür ederek AK Parti’nin barış, hoşgörü ve insani değerlere sahip çıkan bir parti olduğunu söyleyip; “30 Mart 2014 Pazar günü yapılacak belediye seçimleri sonucunda, hep birlikte çalışarak, Erzincan'da seçimi kazanarak AK Parti Belediyeciliğini başlatacağız ve tüm sıkıntılarımızı gidermenin, çözmenin gayreti içerisine gireceğiz. Birlik ve beraberlik içinde çalıştığımızda başarılı olacağımızdan da kimsenin şüphesi olmasın. Çünkü; AK Parti, Büyük Usta, Dünya Lideri, Genel Başkanımız Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ilkeli, insan odaklı hizmet anlayışı ile Türkiye'yi Dünyanın 16. büyük ekonomisi yapmıştır. Hizmet siyaseti AK Parti'nin vazgeçilmezidir. Bundan dolayı Erzincan ve Erzincan halkının AK Belediyeciliğe ihtiyacı vardır.Çünkü; AK Belediyecilik vatandaşın gönlüne hitap eden, gönül alma esasına dayalı hizmetler bütünüdür. 30 Mart 2014 e yaklaşık 2 ay kaldı. Sadece Türkiye değil, tüm dünya, gözünü bu yerel seçimlere çevirmiş durumdadır. Önümüzdeki süreçte çok daha çetin ve meşakkatli bir sınava gireceğiz. Bu seçim hem partimiz için, hem de Erzincan'ımız için büyük önem taşımaktadır. 30 Mart 2014 AK Parti'nin Erzincan'da AK Belediyecilik anlayışını perçinleneceği bir seçim olacaktır. AK Parti Yerel Yönetimler alanında hem ekol, hem de bir okuldur.Belediyecilik bizim işimizdir. Arkadaşlar bakın Türkiye'nin dört bir yanındaki yerel yöneticilere, hangi parti daha başarılı? AK Parti'li belediye başkanları bulundukları yerleri makus talihlerini değiştiriyorlar. Erzincan'ın makus talihini de biz değiştireceğiz. Bakınız İstanbul'a, Ankara'ya, Konya'ya, Samsun'a, Gaziantep'e, Bursa'ya, Kocaeli'ne, Kayseri'ye bakınız tüm Türkiye'deki AK Parti'li belediyelerin yapmış olduğu çalışmalara.Fatih Sultan Mehmet'in dediği gibi; "Bir şehri imar etmek halkın gönlünü almaktır." sözünden hareketle, AK Parti Belediyeciliğinin başarısı da insana hizmet ederek insanın gönlünü hoş tutmak öncelikli hedefimizdir.
AK Parti'nin AK Belediyecilik misyonu ve vizyonunun, temel öğretilerini ve felsefelerini ilke edinmiş, belediye başkan adayı kardeşiniz olarak; demokratik kültüre her zaman sahip çıkacağız. Katılımcılığa açık, ben değil biz diyen, sivil toplumu önemseyen, toplumsal gelişmelere duyarlı, tüm halkımızın değerlerine sahip çıkacağız. Değişim ve dönüşümü takip eden değil, Bizzat gerçekleştiren, sosyal diyaloga açık, dürüst, üretken, hizmet etmeyi seven, pratik, cesur, mütevazi, kendi ile- kenti ile, kimliğiyle, kültürüyle, ülkesiyle barışık, kendini değil kentini, Erzincan'ı düşünen insan olacağız. Dik duran ama diklenmeyen, insanı yaşat ki devlet yaşasın felsefesi her zaman tek ilkemiz olacak arkadaşlar.Sevgili Erzincanlı kardeşlerim, sizlerin desteğini her zaman, yanımızda hissediyoruz, sizlerden aldığımız güçle yolumuza devam ediyoruz.Biz büyün Erzincanlı vatandaşlarımızı bir ve beraber görüyoruz.Hedefimiz Erzincan Belediye Başkanlığını kazanmaktır. Bize düşen bu görev AK Belediyecilik anlayışımızı Tüm vatandaşlarımıza ulaştırmaktır. Çok ama çok çalışacağız, durmak yok hizmete devam diyeceğiz.Çünkü; belediyecilik bizim işimizdir. AK Parti hizmetin ve çalışmanın adresidir. AK Parti yerel yönetimlerde bir markadır. Bizim sevgimiz insan, sevdamız Türkiye’dir. Biz Barış içinde demokratik yarış parolasıyla yola çıkıyoruz. ve bu centilmence tavrımızı seçim sonuna kadar götüreceğiz. AK Parti farkını ortaya koyacağız. Kimseyi kötülemeyeceğiz. Başkalarının ne yaptıklarını değil, kendimizin ne yaptığını, neler yapacağımızı anlatacağız. Bizim hedefimiz Erzincan Belediyesini kazanmakla beraber, insanımızı kazanmak, Gönülleri kazanmak, hizmet üretmek, iş üretmek, değer üretmek, yeni yatırım imkanları üretmek amacıyla yola çıktık. Bu anlayışla yolculuğumuza devam ediyoruz.” dedi.
           
ERZİNCAN'DA YENİ BAŞARILARA İMZA ATACAĞIZ
Erzincan’da yeni başarılara imza atılacağını söyleyen AK Parti Erzincan Belediye Başkan Adayı Cemalettin Başsoy; “Erzincan'ı çok iyi biliyoruz. Nerede aç, nerede garip, nerede ihtiyaç sahibi var biliyoruz. Sosyal Belediyecilik anlayışı ile onların yanında ve hamisi olacağız. Yoksula da zengine de eşit mesafede olacağız. Şehrin her sokağının meselesi kendi meselemizdir, ve bunları çözmek için üstün gayret göstereceğiz. Boş vaatlerle ham hayallerle değil, somut planlarımız ve projelerimizle hazırız.Çünkü AK Parti değişimin, dönüşümün öncüsü olan partidir.AK Parti belediyeciliği insanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır anlayışının bilinci ile hizmet eder. Bizim Erzincan halkına borcumuz var arkadaşlar ve bu borcumuzu da hizmetlerimizle ödeyeceğiz. Güler yüzlü, etkin ve kaliteli hizmet sunmak öncelikli hedeflerimizdir. Değerli yol arkadaşlarım, sevgili Erzincanlılar; Konuşmamın arasında Fatih Sultan Mehmet'in sözü ve bu söze istinaden AK Belediyeciliğin başarısından söz ederek başlamıştım. Yine o sözlerle bitiriyorum. "Bir şehri imar etmek halkın gönlünü almaktır." sözünden hareketle işte AK Belediyeciliğin hedefi insana hizmet etmek, insanın gönlünü hoş tutmaktır. İşte başarının sırrı buradadır. Bu ilke ile çok çalışacağız. İnsanımızı mutlu edeceğiz ve Erzincan'da tarih yazarak, yeni başarılara imza atacağız.Çünkü İnsan çok kıymetli bir varlıktır.Çünkü İnsan nimettir.Şunu büyük bir onurla, gururla ifade ediyorum. Bugünkü Türkiye sizlerin gayretiyle, sizlerin çabaları ile ortaya çıktı. Gelecekteki Erzincan ise sizlerin eseri olacaktır. Bu Türkiye'nin mimarı sizlerin gücünü arkasına alan AK Parti'dir. Her şey Türkiye İçin, Her şey Erzincan için.” şeklinde konuştu. 
Editör: Doğu Gazetesi