Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, meyve üretimini tehdit eden Akdeniz Meyve Sineği (Ceratitis capitata) ile mücadele çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü ekipleri, meyve bahçelerinde kurulan feromon tuzaklarını düzenli olarak kontrol ederek, zararlının popülasyon durumu hakkında hem sahada birebir inceleme yapıyor hem de üreticileri bilgilendiriyor.
Ekipler, zararlının erken tespiti ve etkili mücadelesi için bahçelere yerleştirilen erken uyarı sistemleri ve feromon tuzaklardan elde edilen verileri düzenli olarak analiz ediyor. Bu kapsamda çiftçilere yönelik uyarılar yapılarak, kimyasal mücadeleye gerek duyulmadan önce önleyici tedbirlerin alınması teşvik ediliyor.
İl Tarım Müdürlüğü ekipleri, özellikle yaz aylarında hızla çoğalabilen bu zararlının ürünlerde ciddi kayıplara yol açabileceğine dikkat çekerek, çiftçilerin tuzak kontrollerini aksatmaması ve Tarım İl Müdürlüğü ile iş birliği içinde olmaları gerektiğini vurguladı.





