Engelli Bireylerin Yaşam Alanına Yakın Takip
Engelli Bireylerin Yaşam Alanına Yakın Takip
İçeriği Görüntüle

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Ulaştırma Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Ferit Bayata, akademik kariyerinde önemli bir basamağı geride bırakarak profesörlük kadrosuna atandı.

Akademik yolculuğunda yeni bir döneme adım atan Ferit Bayata, bu gelişmeyi sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla duyurdu. Bayata, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Bugün, akademik yolculuğumun en onurlu duraklarından biri olan Profesörlük kadrosuna atanmış olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyorum. Bu unvan, sadece bir akademik derece değil; ülkemize, milletimize ve geleceğimiz olan gençlerimize daha azimle hizmet etme sözüdür. Bu meşakkatli yolda, milli ve manevi değerlerimizi rehber edinerek ilerlerken destek veren herkese çok teşekkür ederim. Sabırları ve sevgileriyle her daim yanımda olan kıymetli eşime, varlığıyla güç veren canım oğluma ve dualarını benden hiçbir zaman esirgemeyen anneme, arkadaşlarıma, dostlarıma, kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. İlim yolunda, vatanımıza ve köklerimize sadakatle daha nice güzel işlere imza atmak dileğiyle."

Ferit Bayata Kimdir?

1994-1998 yılları arasında Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Harita Mühendisliği’nde lisans eğitimini tamamlayan Halim Ferit Bayata; Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde araştırma görevlisi olarak akademik hayatına başlamış, ardından Atatürk Üniversitesi ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi bünyesinde çeşitli akademik kademelerde görev almıştır. 2002-2010 yılları arasında Yrd. Doç. Dr., 2010-2018 yılları arasında Dr. Öğr. Üyesi, 2018-2021 yılları arasında ise Doç. Dr. olarak akademik çalışmalarını sürdürmüştür.

Akademik kariyerinin yanı sıra yoğun bir idari ve sivil toplum geçmişine sahip olan Bayata; üniversite bünyesinde Genel Sekreterlik, Anabilim Dalı Başkanlığı, Bölüm Başkanlığı ve Yüksekokul Müdür Yardımcılığı gibi birçok üst düzey yönetim görevini üstlenmiştir. Ayrıca Türk Kızılayı Erzincan Şube Başkanlığı, 24 Erzincanspor Kulübü Başkan Yardımcılığı ve çeşitli arama-kurtarma derneklerinde aktif yöneticilik yaparak sivil toplum alanında da geniş tecrübeler edinmiştir. Bayata, 1995-1999 yılları arasında ise özel sektörde Ar-Ge mühendisi olarak görev yapmıştır.

Muhabir: Merve Kiraz