Günümüzde hemen her kadının güzellik için bakım rutini vardır. Peki yaş ilerledikçe oluşan yaşlılık etkilerinden hangi rutinlerle korunacaksınız. Detaylar haberimizde..

İlk iş bakım rutininizi öğrenin. Hangi cilde sahipsiniz, cildinizin neye ihtiyacı var? Kullanacağınız güvenilir ürünlerle cildinize uygun bir bakım rutini oluşturun. Gençken günlük uyguladığınız bakım rutinine yaş alsanız da devam edin. 

Cilt bakım programını bulduğunuzu varsayarsak asıl uymanız gereken kurallara odaklanabiliriz.
Güneş Kremi Kullanın: Doğrudan güneşin zararlı ışınlarından kaçının. Güneş, ultraviole etkisi ile cilde zarar verir, daha erken kırışmanıza ve cildinizde leke oluşumuna neden olur. Hem UVA hem de UVB ışınlarına karşı koruma etkili güneş kremi kullanın.

Beslenme: Vitamin ve mineral bakımından zengin yiyecekleri tüketin. Böylece cildinizin parlak olacak ve yıllar geçse de enerjinizden hiçbir şey kaybetmeyeceksiniz. Saçlarınızın ve tırnaklarınızın sağlıklı olması da sağlıklı beslenmekten geçiyor.

Su içme: Susamayı beklemeden içebildiğiniz kadar su için. Kendinizi günde en az iki litre su içmeye programlayın. Su, bilindiği gibi vücudu temizliyor ve cildi besliyor. Böylece cildiniz neme doyacaktır.

Masaj: Yüzünüze avucunuzun içi ve parmaklarınızla masaj yapın. Çene ve elmacık kemiklerinizi belirginleştirip, göz kırışıklıklarınızı giderecek kolay masaj hareketlerini öğrenin. Özellikle cilt bakımından önce sabahları ya da akşamları her gün yapmaya özen gösterin.

Uyku: Uyku sırasında gençlik hormonu, melatonin salgılanır. Bu nedenle bedenin ve ruhun yenilenmesi uyku sırasında gerçekleşir. En az 7 saat uyuyun  ve sabah erken kalkmaya çalışın.

BİM'de Tam Otomatik Espresso Kahve Makinesi satışta! BİM'de Tam Otomatik Espresso Kahve Makinesi satışta!

Duruş: Duruşunuz ileriki yaşlarda genç görünmeniz için oldukça önem arz ediyor. Her zaman başınız yukarı, omuzlarınız ve sırtınız dik olmalı.Kambur durmamaya özen gösterin. 
 

Editör: Sena ERDOĞAN