Yüzümüzün en dikkat çeken bölgesi olan gözlerin çevresinde oluşan torbalanma yorgun ve şiş bir görüntüye neden olur. Göz altı torbalarının oluşmasına ise yaşlanma belirtileri, yorgunluk ve stres, genetik faktörler, bilgisayar ve tablet gibi ekranlara uzun süre bakmak, uykusuzluk, ödem, hormonal dengesizlikler, hava değişimi ve alerjenler gibi faktörler etki eder.

Göz Altı Torbaları Nasıl Geçer?

Poşet Çay

Suyunu sıkıp, buzlukta 2 saat kadar bekletilen çay poşetleri gözlerin üzerinde yarım saat tutulabilir.

Bebek bezi seçerken dikkat edilmesi gereken unsurlar Bebek bezi seçerken dikkat edilmesi gereken unsurlar

 Patates

Göz altı torbalarında etkili olduğu gibi mor halkalı görünüme de etki eden patates yöntemi,  en sık tercih edilen yöntemlerden biri...Halka şeklinde kestilen patatesleri buzlukta 2 saat kadar bekleterek göz kapaklarına uygulamak yeterli!

 Salatalık

Göz altı torbalarında etkili olan en doğal yöntem ise salatalık...  Salatalıkları halka şeklinde doğrayıp, buzlukta 2 saat kadar donmasını bekleyerek göz çevresine uygulayabilirsiniz.

Argan yağı / Hindistan cevizi yağı

Göz altı morarmalarına ve şişkinliğe iyi gelen argan yağı ve hendistan cevizi yağı, göz altlarına nazikçe masaj yaparak uygulanır.

Kaşık

Buzlukta bekletilen kaşıkları ters çevirerek gös kapaklarına uygulamak bu yöntem için yeterli

NOT: Kötü beslenme, az su içmeme ve uykusuzluk göz altı morluklarını olumsuz yönde etkiler. Kafeine ara verip bitki çayları, bol su ve dengeli uykuyla göz altı morluklarınızdan kurtulabilirsiniz.

Editör: Sena ERDOĞAN