Ziyarette birlik ve beraberlik mesajları veren AK Parti İl Başkanı Cemalettin Başsoy, yaptığı açıklamada, "Alevi hemşehrilerimiz Muharrem ayı nedeniyle Erzincan'da ve tüm dünyada, 12 gün o acılı günlere istinaden oruç tutmaktadırlar. Oruçları salı günü bitecek ve bayramlarını yapacaklar. Biz de bu bağlamda Hacı Bektaşi Veli Cemevi'ni ziyaret ediyoruz. Bu acılı günlerini paylaşıyoruz. Biz kardeşliğimizi bozacak hiçbir eyleme izin vermemek için bugün Hacı Bektaşi Veli Cemevimizde dedemiz ve başkanımız ile birlikte burada bunun mesajlarını veriyoruz." dedi. 

Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Şubesi Başkanı Sadık Düzgün ise AK Parti teşkilatına ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. "Muharrem ayında oruç 10 gündür. Malum Kerbela vakası tarihte tesadüfen 12 güne denk geldiği için biz de Hz. Muhammed (sav)'in Ehl-i Beyt'in soyu olan kişilerin, Kerbela'da katledilmesi günü aşure pişirmemiz biraz yanlış olur. Çünkü biz Ehl-i Beyt soyundan gelmeyiz. Biz oruçlarımızı bu yüzden 12 güne tamamlıyoruz. 13. gün aşurelerimizi ve kurbanlarımızı pişiriyoruz." ifadelerini kullandı. 

Hz. Muhammed'(sav)'den önceki peygamberlerin de Muharrem ayında oruç tuttuklarını kaydeden Düzgün, "Her şeyden önce biz Allah rızası için bu oruçlarımızı tutuyoruz. Ayrıca Hz. Hüseyin'in oğlu İmam Zeynel Abidin Kerbela olayından yaralı kurtulmuştur. Ehl-i Beyt, onun soyundan devam etmiştir. Bunun sevincimizi yaşatmak için aşure yapıp kurban kesiyoruz. Birlik ve beraberliğimizi sürdürmek istiyoruz. Biz de Erzincan'da aşure gününde birlik ve beraberliğimizi sürdüreceğiz. Alevi -Sünni ayrımı yapmadan herkesi 27 Kasım Salı günü saat 12.00'de aşuremiz ve kurbanlarımız var. Tüm dostlarımızı bu günümüze bekliyoruz. Gelin birlik olalım, kardeşliğimizi pekiştirelim." diye konuştu. 
Editör: Doğu Gazetesi