Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce planlanan, İmam Hatip Okulları Eğitimde Rehberlik ve Destekleme Modeli (ERDEM)ne yönelik İl Mem Ar-Ge birimi proje koordinatörlerinden Adnan Erhayat Fırat tarafından, Erzincan’da ki 16 İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi yönetici ile öğretmenlerine Çevrimiçi ortamda "ERDEM Destek 2022" konulu proje yazma eğitimi verildi.

Toplantıya İl Mili Eğitim Müdürü Aziz Gün, Din Öğretimi Şube Müdürü Fikret Ayaz, ERDEM Projesi İl Koordinatörü Tuğçe Kübra Bingöl, İmam Hatip Ortaokulu ve Lise okul idarecileri ile ERDEM projesi okul yürütücüleri katılım sağlamıştır.

48 öğretmenimizin katılım sağladığı ve açılışını Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün'ün gerçekleştirdiği toplantı 1 saat 20 dakika sürmüştür. İl Milli Eğitim Müdürümüz Aziz Gün İlgili destek programına ilişkin; "2021 yılında 13 okulumuzun başvuru yaptığı ve bir projemizin hibe desteğine layık görüldüğü programa, bu yıl başvuru şartlarını taşıyan 16 okulumuzun da katılım sağlamasına ilişkin planlamaların yapıldığı biliyoruz. Okul yönetici ve proje koordinatörlerimizin işbirliği ile gerek başvurular noktasında gerekse hibe noktasında okullarımızın emeğinin karşılığını alacağını düşünüyor ve tüm okullarımıza başarılar diliyorum." dedi.

Toplantı, ERDEM Projesi İl Koordinatörü AR-GE üyesi Tuğçe Kübra Bingöl'ün ERDEM 2022 Programına ilişkin genel bilgilendirme ve ardından Din Öğretimi Şube Müdürü Fikret Ayaz'ın programa ilişkin konuşmalarıyla devam etti. 2021 ERDEM programı kapsamında projesi desteklenmeye hak kazanan Otlukbeli İmam Hatip Ortaokulu Müdür Yardımcısı Rukiye Gül'ün de söz aldığı toplantı AR-GE Proje koordinatörü Adnan Erhayat Fırat'ın eğitim semineri ile devam etti.

Başvuruların 21.03.2022-29.04.2022 tarihleri arasından alınacak olan ERDEM projesi 2022 Destek Programıne ilişkin başvuruların nasıl yapılacağı, başvuru şartları, okullarımızın konsorsiyum durumları, projeye ilişkin teknik konulara değinildi.

Editör: Doğu Gazetesi