İstiklal Marşı'nın kabulünün 93. yıl dönümü Erzincan'da törenlerle kutlandı. Erzincan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen İstiklal Marşı'nın kabulü ve
Mehmet Akif Ersoy'u anma programı düzenlenen etkinliklerle kutlandı.
Erzincan Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İlyas Çapoğlu, Erzincan Belediye Başkan Vekili Osman Terzioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Nuh Köroğlu, AK Parti Erzincan Belediye Başkan Adayı Cemalettin Başsoy, Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda açılış konuşmasını yapan Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ahmet Ebret açıklamasında; “Milletlerin hayatlarında geleceklerine yön veren önemli olaylar kilometre telindeki şahsiyetler vardır. Genç nesillerin iyi yetişmeleri ve geleceğe güvenle bakabilmeleri, millet hayatında yeni değerlerin ortaya çıkabilmesi ve milli şuurun ayakta tutulabilmesi için bunların hatırlanması gerekir. İşte kara günlerimizin göstergesi kahramanlık destanımız, heybetli kimliğimiz, yurtseverlik ve özgürlük aşkımız, istiklal marşı ve milletimizin sinesinden çıkarak, onun acılarını, umutlarını, kararlığını sözleriyle abideleştiren Mehmet Akif Ersoy istiklal marşını anlama için onun hangi şartlarda yazıldığını bilmemiz ve bu çerçevede değerlendirmemiz gerekmektedir. İstiklal Savaşı’nın elemli burhanlı günlerindeyiz. İzmir gitmiş, Bursa düşmüş ve Afyon kaybedilmiş, düşmüş orduları Türk yurdunun her yanında sokulmuş. Türk millet tarihinin en karanlık günlerini yaşamaktadır” dedi.
Daha sonra okul öğrencileri tarafından Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşının yazılış öyküsü oynanan piyesle canlandırıldı. Etkinlik 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü kapsamında düzenlenen Kompozisyon, Şiir ve Resim yarışması birincilerine ödüllerinin il protokolü tarafından verilmesiyle sona erdi
Dereceye giren öğrenciler şöyle; 1. Erzincan Anadolu Lisesi öğrencisi Mustafa Uğurtürk, 2. Erzincan Anadolu Lisesi öğrencilerinden Melike Yılmaz, 3.Erzincan Fen Lisesi öğrencilerden Şule Doruk oldu. Bu öğrencilere hediyelerini Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir tarafından aldı.
Ortaokullarda dereceye giren öğrenciler ise şöyle; 1. Bahçelievler Ortaokulu öğrencilerinden Yağmur İnci, Bahçelievler Ortaokulu öğrencilerinden Merve Kurt, 3. Ulular 75. Yıl Bayrak Ortaokulu öğrencilerinden Elanur Kaya oldu. Burada dereceye giren öğrenciler ise hediyelerini Erzincan Belediyesi Başkan Vekili Osman Terzioğlu’dan aldılar.
Son olarak İlkokullarda dereceye giren öğrencilere hediyelerini Erzincan Üniversitesi Rektörü İlyas Çapoğlu verdi. 
Editör: Doğu Gazetesi