Yarışmaya altı, yedi ve sekizinci sınıfa giden üçer kişilik grupların oluşturduğu 12 Kemah köyü katıldı.

Altunizade Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Kemahlılar Bilgi, Kültür ve Yetenek Yarışmasının Jüri üyeliklerini Mevlut Karakurt, Ahmet Gedik ve Yavuz Tarlakazan’ın yaptığı gecede sunumu dernek genel sekreteri Harun Yücedal yaptı.

İlk olarak Açılış konuşması için kürsüye gelen Kemahlılar Derneği Başkanı Mehmet Oral yaptığı konuşmasın da;"Çocuklarımızın hem eğlenerek hem de bilgilerini tazelemeleri adına ve en önemlisi birbirlerini tanımaları ve kaynaşmaları için düzenlemiş olduğumuz yarışmamızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Kemah’ta bulunan öğrencilere yapmış olduğumuz kitap desteği, 23 Nisan da Kemah’ta tertip ettiğimiz uçurtma festivali, Kemah’tan gelen öğrenciler ile yaptığımız kültür turları ve bu akşamki yarışma ağaç yaşken eğilir misali çocuklarımız için yapmaya gayret ettiğimiz hizmetleridir. Geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımıza bu akşam buraya katılarak göstermiş oldukları medeni cesaretten dolayı tebrik ediyor ve başarılar diliyorum" dedi.

Gecenin onur konuğu olarak davet edilen Kemah'ın Akça Köyü gençlerinden olan Türkiye Tekvando Milli Takımı Sporcularından , 46.kg Türkiye’yi temsil eden ve Balkan Şampiyonu olan Şevval Durul’a Kemahlılar derneği adına resminin bulunduğu el işlemesi tabak dernek başkanı Mehmet Oral tarafından hediye edildi.

Gecede söz alan altın madalyalı sporcu kardeşimiz Şevval Durul yaptığı teşekkür konuşmasın da;"Çok çalışarak ve yılmadan beş yaşından beri devam ettirdiğim bu dalda milli takım seviyesinde altın madalya kazanmanın gururunu yaşıyorum. Kemahlı olarak ülkemizi temsil etmenin onurunu yaşadım. Bugün beni ve ailemi misafir eden Kemahlılar Derneğine teşekkür ediyorum." dedi.

Öncelikle Yetenek Bölümünde başvuruda bulunan Boğaziçi Köyünden Ceylin Arslan keman, Karadağ köyünden Fatih Emir Ermurat gitar çalarak izleyenlere mini bir konser verdiler.

Bilgi ve Kültür bölümünde ise geçmiş yıllara nazaran farklı bir konsepte hazırlanan yarışmada sorular ekrana yansıtılarak cevaplar cep telefonları üzerinden verilerek yapıldı. Puanlama sonucun da, yarışmayı Karadağ köyü birinci, Kemeryaka köyü ikinci, Kerer Köyü üçüncü olarak tamamladı.

Yarışamaya ayrıca Boğaziçi, Bozoğlak, Gediktepe, Gökkaya, Kardere, Serizgöze, Şahintepe, Tandırbaşı, Taşbulak köyleri katıldı.

Tüm yarışmacı gençlere çeşitli hediyelerin dağıtıldığı gece madalya, katılım sertifikası ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Geceye ayrıca Ekev Başkanvekili İhsan Payalan, Ekev Mütevelli üyesi Ahmet Turan Akkaya, Ilıç Dernekler Federasyonu Başkanı Cahit Tatar, Atatürk Hava Limanı Güvenlik Müdürü Bilgin Kutluğ’da katılarak Kemahlılar Derneğini yalnız bırakmadılar.

Editör: Doğu Gazetesi