Hafızlık Tespit Sınavına girecek öğrenciler Müftü Gül’ü ziyaret etti Hafızlık Tespit Sınavına girecek öğrenciler Müftü Gül’ü ziyaret etti

İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün, eğitim öğretimle ilgili incelemelerde bulunmak, ilçelerde görev yapan yönetici ve öğretmenlerle bilgi alışverişi yapmak üzere Kemah ilçesinde bir dizi temas ve incelemelerde bulundu.  

İl Müdürü Aziz Gün'ün ziyaretleri kapsamında ilk durağı hayırsever iş adamı Aziz ve Mehmet Torun tarafından yaptırılarak eğitim öğretime kazandırılan Aziz ve Mehmet Torun İlkokulu oldu. Eğitimin en temel yapısı olan ve öğrencilerin ileriki yaşantılarında mihenk taşı görevi gören ilkokul ziyaretinde öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.

Günün ikinci ziyaretini Necatibey Ortaokuluna yaparak okul yöneticileri ve öğretmenlerle görüşen İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün sınıflarda öğrenciler ile bir araya geldi. Öğrencilere günümüz dünyasında oluşan şartlar gereği tecrübelerini ve tavsiyelerini aktardı.
Ziyaretlerin bir sonraki durağı Kemah İmam-Hatip Ortaokulu oldu. Yönetici ve öğretmenlerimizle görüştükten sonra sınıf ziyaretlerinden bulunan İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün, LGS hazırlıklarının gündeme geldiği ziyarette öğrencilere hedeflerini şimdiden belirlemeleri gerektiğini, kitap okumayı alışkanlık haline getirmelerini tavsiye etti. Taşımalı Eğitim kapsamında okula gelen öğrencilerimizin yemekhanelerini ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti.

Son okul olarak Kemah Sultan Melik Çok Programlı Anadolu Lisesini ziyaret ederek okullarda ki projeler ve çalışmalar hakkında bilgi alan Gün, 2021-2022 yılı istatistik verilerini ve il genelinde yapılan ortak sınavların analizlerini öğretmenlerle paylaştı. İlçedeki öğrenci sayısına değinen Aziz Gün, öğretmen ve yöneticileriin mevcut durumu fırsata çevirmeleri gerektiğini mevcut fiziki imkânların ve fırsatların özel okullarda bile nadiren olduğunu dile getirdi. Pansiyonda kalan öğrencilerle öğle yemeği yedikten sonra Öğrenci Öğretmen Destek Sistemi (ÖDS), değerler eğitimi, EBA Akademi, TUBİTAK Projeleri, sosyal kültürel faaliyetler ile DYK kurslarına katılım oranlarının yükseltilmesi konusunda tecrübelerini ve tavsiyelerini aktardı. Öğretmenlerin bu hususlarda öğrencilere yol gösterici olmaları gerektiğini dile getirdi.

İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün, yoğun geçen okul ve kurum ziyaretlerinin ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Söğüt ile birlikte Kemah Kaymakamı Muhammet Şükrü Pekpak'ı ziyaret etti. Eğitim öğretim faaliyetleri kapsamında günün son ziyaretini İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne yapan Gün, salgın sonrası normalleşen şartlarda eğitim ve öğretimin ileriye götürülmesi hakkında fikir alış-verişinde bulunarak gayretlerinden dolayı eğitim çalışanlarına teşekkür ederek ziyaretini sonlandırdı.
Merve KİRAZ

Editör: Mücahit Özdemir