A Milli Erkek Voleybol Takımı’nın 2024 yılı faaliyet programı açıklandı A Milli Erkek Voleybol Takımı’nın 2024 yılı faaliyet programı açıklandı

Açılışla ilgili görüşlerini aldığımız Kızlar Sahada Kurucu ortağı Kiraz Öcal yaptığı açıklamada, “Kızlar Sahada 2013 yılında kadınların futbol yoluyla güçlenmesi amacıyla kuruldu. Turnuvalar, kurumsal eğitimler, akademi, futbol okulları, futbolcu gelişim programı ve süregelen birçok projeyle, kurulduğu günden bu yana cinsiyet eşitsizliğinin önüne futbol yoluyla geçmek için çalışmalarını sürdürüyor. 
Kızlar Sahada, Visa Kızlar Sahada Futbol Okulları programı ile kız çocuklarının sahaya çıkmasını ve sosyal güçlenmeyi artırmayı amaçlıyor. 2019’da TMOK tarafından Fair Play Tanıtım Büyük Ödülü’ne layık görülen Kızlar Sahada’nın bu amaç doğrultusunda hayata geçirdiği projelerden bazıları şöyle:
'2019 yılında sosyo-ekonomik dezavantajlı kız çocuklarının güçlenmesi için, 9 ilde ücretsiz Visa Kızlar Sahada Futbol Okulları hayata geçirildi.
2019, 2020, 2021 ve 2022 yıllarının yaz aylarında Progıda iş birliği ile Sakarya, Ordu ve Düzce’de mevsimlik tarım işçilerinin çocukları için karma Futbol ve Sosyal Gelişim Kampları düzenlenerek çocuk işçiliğin önüne geçilmesi amaçlandı.
2020 yılında kadın futbolcuların kariyer ve ekonomik güçlenmelerini desteklemek amacıyla Kotex Kızlar Sahada Futbolcu Gelişim Programı başladı. Türkiye’nin 61 ilinden 400’ün üzerinde lisanslı kadın futbolcu programda yer aldı bu proje 3'ncü yılında davam ediyor.
2021 yılında Adidas ile birlikte İlk Topum Projesi kapsamında Türkiye’nin 74 ilinden 500 çocuk ve 50 okula, bin adet futbol topu dağıtıldı; İstanbul ve Erzincan’da 9-12 yaş grubu kız çocukları için İlk Topum Futbol Şenliği düzenlendi.
Geride kalan dokuz senede 7 binden fazla kadın, 33 kadın antrenör ve 21 kadın hakem Kızlar Sahada ile sahaya çıktı.' Kızlar Sahada Türkiye’deki kadın futbolunun geliştirilmesi çalışmalarına farklı etkinlik ve projelerle katkı sağlamaya devam ediyor." dedi.
Aileler ve futbolcular organizasyondan çok memnun olduklarını Kızlarında Futbol oynamaya teşfik edilmesi gerektiğini ve bunda başarılı olacaklarına inandıklarını belirttiler.
 

Editör: Sena ERDOĞAN