Baharı beklerken Erzincan'da kar yağışı etkili oldu. Kentte 14:00 sıralarında başlayan kar yağışı şiddetini artırdı. Kısa sürede araçların üzeri karla kaplandı.

Gece saatlerinde yüksek kesimlerde kar yağışının etkili olduğu Erzincan'da kar kent merkezinde de etkisini gösterdi. Öğleden sonra başlayan hafif kar yağışı etkisini artırarak şehrin yeşil alanlarını ve park halinde ki araçlarını beyaza bürüdü.

Erzincan Kar Yağışı (1) 1280X720

Öte yandan Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmeye göre, bölge genelinde hava çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geçecek.

Erzincan ve çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı; Erzurum, Bayburt ve Ardahan çevrelerinde ise yoğun kar yağışı görülmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının mevsim normalleri civarında seyredeceği bölgede rüzgarın güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi ön görülüyor.

Vatandaşlara yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olmaları noktasında uyrılarda bulunuluyor.

MSB Mehteran Birliği konseri ilgiyle izlendi MSB Mehteran Birliği konseri ilgiyle izlendi

Editör: Sena ERDOĞAN