Mecidiyeköy Sanat, Tercan, Çayırlı ve Otlukbeli Fotoğraf Günlerine ev sahipliği yaparak Erzincan’ın yaşam kültürünü İstanbullularla buluşturuyor.

Kent, Mekân, İnsan temasını ele alarak kültür, sanat ve hafıza sergileriyle Anadolu’nun zengin yaşam kültürünü İstanbullulara aktaran Mecidiyeköy Sanat galerisi Tercan, Çayırlı ve Otlukbeli fotoğraflarını sergiliyor. Erzincan’da düzenlenen Tercan, Çayırlı ve Otlukbeli Fotoğraf Günleri kapsamında gerçekleştirilen sergide, bölgenin renkli yaşam kültürüne yakından bir bakış sunan kareler yer alıyor.

Kamu kurumlarının daveti ve Erzincan 24 Doğa ve Kültür Varlıklarını Koruma Derneği’nin verdiği desteklerle bölgeye davet edilen toplam 19 fotoğrafçının çektiği 86 fotoğrafın yer aldığı sergide, Erzincan’a bağlı Çayırlı, Tercan ve Otlukbeli bölgesinin tarih ve kültürünün yanı sıra doğası birbirinden etkileyici detaylarıyla izlenebiliyor.

öğrenciler güvenli internet hususunda bilgilendirildi öğrenciler güvenli internet hususunda bilgilendirildi

Her biri farklı tarzlara sahip fotoğraf sanatçıları; Ali Mermertaş, Arzu İbranoğlu, Elif Öz, Emrah Karakoç, Fevzi Sarıçicek, Gülin Yiğiter, Hakan Çöplü, Hasan Açan, Hüseyin Remzi Konak, Mehmet Aslan, Murat Bakmaz, Murat İbranoğlu, Mustafa Kılıç, Osman Maaşoğlu, Roni Rıdvan Süslü, Sema Mermertaş, Seyit Konyalı, Şeref Akçay, Zehra Çöplü’nün özgün bakış açılarıyla zenginleştirdikleri karelerin yer aldığı sergi, binlerce yıllık birikimin izlerini daha yakından gösteriyor.

Editör: Mücahit Özdemir