A101'e FISSLER/WMF/ZWILLING/TEFAL Tencere Seti, Hamur Karıştırma Makinesi, Roborock Robot Süpürge, Blender geliyor A101'e FISSLER/WMF/ZWILLING/TEFAL Tencere Seti, Hamur Karıştırma Makinesi, Roborock Robot Süpürge, Blender geliyor

Zor çıkan lekeler içerisinde yer alan ojeyi sürmek kadar lekesini çıkarmak da oldukça zahmetli. Bin bir çeşit rengi olan ojeler birçok kadının vazgeçilmez aksesuarı. Ancak ojeyi sürmek ve kurumasını beklemek vakit alabiliyor. Hızlı olmanız gerektiği durumlarda ojeyi sürerken ya da kurumasını beklerken kıyafetinize ya da eşyalarınıza sürülmesi ise muhtemel oluyor.

İşte oje lekesini çıkarabileceğiniz pratik yöntemler;

Sirke: Etek, gömlek, kazak ya da tişört gibi kıyafetlerden oje lekesini çıkarırken elma sirkesi kullanın. İşleme geçmeden önce lekenin arka kısmına kağıt havlu ya da renksiz bir bez koyun. Bu yöntem lekenin diğer kumaşa geçmesini önler. Nemli bir bez ile sirke dökülen lekeli bölgeyi yavaşça temizleyin. Ojenin kalın tabakası temizlendiğinde ılık su altında tüm lekeyi akıtın.

Aseton: Oje lekesinin üzerine aseton dökerek 1-2 dakika bekletin daha sonra kağıt havlu ya da bez yardımıyla lekeyi ovalayın. 

Kolonya: Bir kabın ya da bir kâse veya tabağın içine bolca kolonya dökün. Daha sonra bir bezi kolonya dolu kaba batırıp oje lekesinin olduğu yere iyice ovalayarak silin.

Sıvı Deterjan: Ilık su ve ağartıcı içermeyen deterjan ile özellikle halıya dökülen oje lekesinin olduğu yeri nemli bezle temizleyin. 

Saç Kremi: Saçınızdan ojeyi çıkartırken mutlaka saç kremi kullanın. Sürekli kullandığınız saç kremini saçınızdaki ojeli bölgeye sürün ve ılık su ile saçınızı yıkayın.
 

Editör: Sena ERDOĞAN