Ağdaş, PTT Başmüdürlüğü'nün 2013 yılı içerisinde merkez ve ilçelerindeki yatırım çalışmaları hakkında bilgi verdi. İl merkezi ve beldelerde yeni şube çalışmalarının devam ettiğini belirten Ağdaş, 3'ncü Ordu Komutanlığı bölgesine, tüm birliklerin ve sivil halkın kullanımı için modern bir konsepte sahip binanın inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu belirtti.

Yürütülen çalışma hakkında bilgi veren Ağdaş, "PTT'nin günün şartlarına göre gerek Mehmetçiğin, gerek üst personel ve sivil vatandaşa hizmet etmesi açısından, Genel Müdürlük ve Tugay'ın katkılarıyla sivil ve askerimize güzel bir hizmet alanı yapmak için PTT binası başlattık. Milli Emlak'tan yerimizi kiraladık. 80 metrekare civarında günün şartlarına uygun PTT konsepti dizaynında hazırlıklar yapıldı ve inşaatın tamamlanması kısa sürede gerçekleşecektir." dedi.

Erzincan Üniversitesi'nin Yalnızbağ Yerleşkesi'nde hizmet sunmaya başlaması ile birlikte PTT olarak yerleşke alanına yeni bir şube açıldığını belirten PTT Başmüdürü Metin Ağdaş, öğrenci ve üniversite personeline hizmet sunduklarını dile getirdi. Ağdaş, "Amacımız burada halkımıza en iyi hizmeti sunmak. Bunun yanında hizmeti tabana yaymaktır." dedi.

"PTT eğitim merkezi 5 yıldızlı oteli aratmıyor"

Geçen yıl Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımı ile hizmete açılan PTT Eğitim Merkezi'nde de önemli çalışmalar yapıldığını vurgulayan PTT Başmüdürü Metin Ağdaş, "Erzincan'da açılan eğitim merkezi Türkiye'nin 4'üncü eğitim merkezidir. Biz bu açıdan çok şanslı hissediyoruz kendimizi. Daha önce bölge binası olarak kullanılan binamızın atıl durumdan kurtarılması, Erzincan'ın ilimde, kültürde gerekse tanıtımına katkı sağlayacak sebebiyle Bakanımızın talimatıyla bu tesis hizmete açıldı. Yaklaşık 2 milyon lira bir para harcanarak 5 yıldızlı otel niteliğinde mükemmel lüks bir bina yapılarak, Türkiye'nin 81 ilinden kursiyerlerin gelmesi sağlandı. Doğuda bir il olsak da tercih edilen bir eğitim merkezi durumuna geldik. Bu aşamada gelen kursiyerler için cazibesi ve tercih edilen bir eğitim merkezi olması hususunda girişimlerimiz oldu. Eğitim merkezimizin Bodrum katında ki bin metre karelik alanın spor merkezi olarak yapılması düşünüldü. Gerekli ihalesi yapıldı. Burada Türk hamamı, Fin hamamı, saunasının olduğu dinlenme odalarının bulunduğu bir spor tesisi yapılıyor. Gelen kursiyerlerin burada dinlenmeleri sağlanacaktır. Erzincan halkı da buradan istifade edecektir." dedi.

PTT'nin ilçelerde de hizmetlerinin devam ettiğini söyleyen Ağdaş, ilçelerdeki PTT binaları ve lojmanların gerek onarım, gerekse yenileme çalışmaları devam etmektedir. Ağdaş, amaçlarının yapımı süren mevcut inşaatların seri bir şekilde tamamlanarak 2013 yılında hizmete sunmak olduğunu belirtti.
Editör: Doğu Gazetesi